Škola veslanja - ponedjeljkom i četvrtkom

Od 17. ožujka 2014. godine škola veslanja u Veslačkom klubu Iktus održava se isključivo ponedjeljkom i četvrtkom, izvijestila je voditeljica škole Jasminka Kraljević- Čolić. 

Treninzi u školi veslanja u oba ta termina (ponedjeljkom i četvrtkom) počinju u 18 sati te u 19 sati i 30 minuta. U 18 sati počinje škola veslanja za učenike koji u školu idu prijepodne, a u 19,30 za učenike koji imaju nastavu u školi poslijepodne, pojasnila je trenerica Kraljević-Čolić. Škola veslanja traje do posljednjeg vikenda u lipnju. 

Podsjećamo kako je članarina tijekom škole veslanja 100 kuna mjesečno. Ako u klubu trenira dvoje djece iz jedne obitelji tada svako dijete plaća 50 kuna mjesečne članarine. Ako je jedan ili oba roditelja nezaposleno, a dijete nadareno i želi trenirati, Predsjedništvo može donijeti pojedinačne odluke o smanjenim članarinama. Članarina mora biti uplaćena do 10. dana u mjesecu. 

Tijekom treninga veslačice i veslači prolaze obuku na ergometrima, veslaonici, rad s utezima, obuku unošenja i iznošenja čamca u vodu, veslanja na vodi u raznim disciplinama (samci, dvojci, četverci i osmerci).

IMG 0485

Škola veslanja u svom programu obuke veslačica i veslača, osim odgojno- obrazovnog aspekta, nudi i razvoj općih fizičkih karakteristika (brzina, skočnost, izdržljivost…), razvoj motoričkih sposobnosti, razvoj snage, sociološki razvoj, itd. Tijekom trenažnog procesa nadarene veslačice i veslači bit će selektirani u sportsko-regatni pogon. Ako bude bio dovoljan broj zainteresiranih polaznika škole veslanja postoji mogućnost organiziranja ljetnog veslačkog kampa na moru.

Na trening je, podsjećamo također, ovisno o vremenskim prilikama, potrebno nositi:

- za rad zimi: rezervne tenisice, oprema za trening (majica, trenirka, kapa, tenisice)

- za rad ljeti: šilt kapa, majica kratkih rukava, kratke hlače- tajice

- zabranjeno je vježbati u opremi u kojoj se dolazi na trening

 

Share