Ponedjeljak, 16 Listopad 2006 08:43

2006. godina

Arhiva sadržaja za 2006. godinu

Sretan Božić i Nova 2007. godina!
Svim veslačicama i veslačima, trenerima i roditeljima naših veslača, svim prijateljima našega kluba i veslanja, svim bivšim i budućim veslačima, svim veteranima - želimo srećom i veseljem ispunjene božićne i novogodišnje blagdane, a iduću godinu još bolju i uspješniju, prožetu dobrim zdravljem i upotpunjenu uspjesima! Sretno!

Godišnja skupština
U subotu 16. prosinca održana je redovna (izborna) skupština našega kluba. To je bila prilika da se još jednom - ali u svečanom tonu - rezimira ovogodišnja veslačka sezona, a i da se napravi financijska rekapitulacija poslovanja. Aktualno predsjedništvo predvođeno g. Danijelom Srbom dobilo je povjerenje za još jedan mandat što je još jedna potvrda uspješnosti rada našega kluba. Detaljnije izvješće g. Dragutina Keržea pročitajte na stranicama Glasa Slavonije.

Za kraj sezone 2006
Netom nakon što je završio veslački dio sezone 2006 naši se treneri, veslačice i veslači okreću idućoj koja nosi nove izazove predolimpijske godine. I za sve ostale - kojima Olimpijske igre još ne predstavljaju realan iazazov - motiv će također biti još bolje, više, jače na svakom treningu i svakoj utrci.
O planovima za iduću godinu našega kluba bilo je riječi u članku Glasa Slavonije, a iz pera g. Drage Keržea.

Miholjska regata u Osijeku!
Iduće nedjelje (01.10.) naš klub organizira već tradicionalnu Miholjsku regatu. Uz veslačice i veslače našega kluba očekujemo nastup veslačica i veslača iz svih krajeva Hrvatske kao i iz susjedne Mađarske (kluba iz Mohača) i Slovenije. Ovim putem pozivamo sve naše sugrađane da uz šetnju našom promenadom u nedjeljno prijepodne poprate ovo zanimljivo i u Osijeku jedinstveno natjecanje. Očekuje se lijepo vrijeme tako da bi ugođaj trebao biti odličan. U subotu uoči regate u Osijeku, u Vukovaru se održava još jedna zanimljiva veslačka manifestacija uz sudjelovanje i našega kluba, a o čemu se radi pročitajte na stranicama organizatora.

Još lijepih vijesti
Unatrag nekoliko dana zbila su se još dva sretna i važna događaja: Ivan Jukić i supruga Zorica dočekali su sina Petra (06.09.), a Mirna i Stanko Brođanac 12.09. su na svijet donijeli kćerkicu Tinu. Tini i Petru želimo puno zdravlja i sreće i da jednog dana možda nastave sportskim putem roditelja...

IKTUS PONOVNO POBJEDNIK!
I ove je godine naš klub, VK Iktus, potvrdio odličan rad i uspješnost u svim kategorijama osvojivši najveći broj "ekipnih" bodova na Prvenstvu Hrvatske ispred najvećeg konkurenta HAVK Mladost (bodovna lista). Po izvrsnom vremenu (ali na 200 m kraćoj stazi) nastupilo je 59 iktusovih veslačica i veslača - cjelokupni veslački pogon - praćeni njihovim trenerima, roditeljima i navijačima. Svi oni zajedno sudjelovali su u ostvarenju ovoga vrijednog rezultata. Sve rezultate pronaći ćete na web stranici HVS-a.

Nastup na regati u Mariboru
Protekle je subote (02.09.) u Mariboru na umjetnom Bresterniškom jezeru - zapravo usporenom toku Drave, održana međunarodna veslačka regata. U sklupu priprema za državno prvenstvo naš su klub predstavljale 24 juniorske i mlađe-juniorske posade. Pogledajte rezultate i pročitajte novinski izvještaj Glasa Slavonije.

Pripreme za državno prvenstvo
Kako se Prvenstvo Hrvatske zakazano za vikend 09. i 10.09. približava, pripreme naših veslačica i veslača ulaze u završnu fazu. Kombiniraju se sve varijante nastupa, uveslavaju se posade i traže posljednje ispravke u tehnici. Dodatni motiv svima je i činjenica da naš klub odlazi u Zagreb obraniti titulu najuspješnijeg kluba Prvenstva Hrvatske koju već godinama držimo, a naši konkurenti željno iščekuju. Za ovogodišnje PH proglašena je "potpuna mobilizacija" što bi trebalo jamčiti punu angažiranost svih struktura kluba - od roditelja veslača i navijača do Uprave kluba sa jednim ciljem: što više medalja što jačeg sjaja! Dodatne informacije o PH možete pronaći na web stranici HVS-a. Na istoj stranici naći ćete i stanje prijava, te rezultate po završenom natjecanju.

U sklopu (tehničkih) priprema za ovogodišnje PH Uprava kluba odlučila se na nabavku novoga osmerca. Izbor je pao na dokazanog austrijskog proizvođača Bootswerft Schellenbacher. Čamac (sa detaljima narančaste boje!) i vesla već su stigli u naš klub i prvi treninzi juniora u novom čamcu već se odrađuju. Pročitajte i članak Glasa Slavonije o svečanosti primopredaje novoga čamca, krštenog "Sveti Mihovil"!

Razgovor s D. Šajnom i B. Steinerom za Glas Slavonije, 11.08.2006.
"Ne mogu vam opisati taj osjećaj sreće" - samo je jedna od rečenica Davida Šajna izrečenih za "Glas" (u razgovoru sa Dragom Keržeom). U razgovoru je sudjelovao i Davidov trener Branimr Steiner. Njihove misli, dojmove i očekivanja pročitajte u članku Glasa Slavonije.

Svjetsko studentsko prvenstvo u veslanju - WUC Trakai, Litva 11.-13.08.2006.
Danas započinje i Svjetsko studentsko prvenstvo. Hrvatsku i njeno studentsko veslanje zastupaju 24 naših veslačica i veslača, među njima i četvero Iktusovih seniora: Jasmina Brkić i Sonja Kešerac, te Ante Janjić i Mate Moguš. Sonja i Jasmina nastupaju u dublu, a Mate i Ante u dvojcu "bez" - u istim disciplinama kao i na svjetskom U23 prvenstvu nedavno održanom u Hazewinkelu u Belgiji. Ovo natjecanje će im biti izvrsna prilika za stjecanje međunarodnog natjecateljskog iskustva, jer veslanje izvan naših granica je iznimno popularan studentski sport, zastupljen na gotovo svakom sveučilištu. Više o samome natjecanju, prijavama i rezultatima naći ćete na web stranicama organizatora.

Fantastičan uspjeh juniora u Amsterdamu!
Nakon prošlogodišnjeg srebra u muškom dublu i ovogodišnje Svjetsko prvenstvo za juniore donijelo je puno razloga za zadovoljstvo svim prijateljima veslanja. Ove godine, dakle, i muški dubl (Damir MARTIN, Valent SINKOVIĆ) i četverac skul (Sven BOHNEC, David ŠAJN, Marin MLADINIĆ, Tomislav HOLI) osvojili su srebrnu medalju. Naš klub imao je svoga "predstavnika" u Davidu Šajnu. Naš dvojac bez kormilara (Stjepan PIRIĆ, Vjekoslav KOLOBARIĆ) uspio je doći do trećeg mjesta u B finalu, Maja Anić u dublu djevojaka do četvrtog mjesta u B finalu, dok je muški osmerac (u čijem sastavu su i iktusovci Bojan MALIĆ i Petar MAJIĆ) pobijedio u B finalu. Čestitke idu svima na uloženom trudu i borbenosti, a posebno osvajačima medalja. ČESTITAMO!

FISA Juniorsko svjetsko prvenstvo, Amsterdam 02.-05.08.2006.
Od šest hrvatskih posada (osmerac, dvojac, dubl i četverac skul juniora, te dubl i skif juniorki) koje ovoga tjedna nastupaju na SJP, u četiri nastupaju i veslačice i veslači našega kluba. Maja Anić u dublu juniorki, David Šain u četvercu na pariće, Bojan Malić i Petar Majić u osmercu te Stjepan Pirić i Vjekoslav Kolobarić u dvojcu "bez" sa trenerom Steinerom. Prednatjecanja počinju u srijedu 02.08. dok su finalne utrke predviđene za subotu. Kao što je već uobičajeno rezultate možete pratiti i uživo.

Novi izgled stranica VK Iktus!
Kao što se i vidi - web stranice VK Iktus obučene su u novo ruho. Zahvaljujući trudu gospodina Stjepana Dumančića koji je posao odradio volonterski (ali zato ništa manje profesionalno), od sada pa nadalje naše web stranice izgledat će modernije, urednije i nadamo se preglednije. "Seoba" još nije potpuno gotova, ali nadamo se završetku toga posla u što skorije vrijeme. Još jednom velika hvala našem web dizajneru!

Svjetsko prvenstvo U23, Hazewinkel, Belgija 19.-23.07.2006.
Naš dvojac bez kormilara (A. Janjić i M. Moguš) završio je natjecanja pobjedom u B finalu, zauzevši ukupno sedmo mjesto. Dubl djevojaka (S. Kešerac i J. Brkić) završio je na šestom mjestu, također u B finalu. Za dva tjedna na rasporedu je Svjetsko juniorsko prvenstvo na kojemu će također biti "narančastih", ali najavu toga natjecanja objavit ćemo naknadno posebno. Športski pozdrav! 

Osijek, 06.07.2006.
Jučer je u prostorijama kluba održana tiskovna konferencija sa glavnim ciljem predstavljanja desetoro naših vslačica i veslača, te njihovih trenera, koji su ostvarili važnu ulogu nastupa u reprezentativnom dresu ove godine na svjetskim natjecanjima. Imenom i prezimenom: Ante Janjić i Mate Moguš, Sonja Kešerac i Jasmina Brkić, Stjepan Pirić i Vjekoslav Kolobarić, Maja Anić, David Šain, te Petar Majić i Bojan Malić.
Pogledajte i vijest na Glasu Slavonije. Sportski pozdrav!

Zagreb, 10. i 11.06.2006.
Odveslana je i "Jumbova" regata. Regata u organizaciji VK "Jarun" Zagreb, VSZ-a i HVS-a, predvođena neumornim Julijem Borošom, popularna kako među mlađim uzrastima tako i veteranima, jedna je od najposjećenijih u Hrvatskoj. Tamo su se našli veslačice i veslači našega kluba u borbi za medalje, prestiž, a poneki i za status reprezentativaca. Na web stranicama organizatora naći ćete i dodatne informacije. Rezultati se mogu naći u našemu kalendaru.

Napomenimo da je ova regata bila 6. Međunarodno prvenstvo Hrvatske za veterane, a ujedno i poslužila je kao i provjera organizatora pred 34. FISA World Masters Regattu koja se održava iduće godine u Zagrebu. Športski pozdrav!

Brno 21. i 22.05.2006.
Veslački vikend u R. Češkoj bio je ispunjen velikom međunarodnom veslačkom regatom za mlađe uzraste: juniorke i juniore te mlađe juniorke i mlađe juniore. Hrvatsku su, među ostalima, predstavljali i veslačice i veslači našega kluba. Rezultate njihova uspješnoga nastupa pogledajte u rezultatima regate, a nekoliko slika sa regate naći ćete u našemu fotoalbumu. Športski pozdrav!

Osijek 10.05.2006.
Prošloga petka (05. Svibnja) u Zagrebu je održana tzv. crta - kriterijska utrka za posade seniora koje žele ostvariti reprezentativni status. Naši su veslači nastupili u dvije posade dvojca bez kormilara za "B" seniore. I pored braće Skelin (koji su ostvarili normu za "A" seniore) samo su naši Mate Moguš i Ante Janjić odveslali brže od norme. Braća Radmanić ovaj put nisu uspjeli doći do norme, pa će put do reprezentacije probati naći kroz određene kombinirane posade na idućim regatama. Kao i cijelu ovu sezonu, naše seniore pratio je njihov trener D. Đuričković.

Split 06. i 07.05.2006.
Studentska međunarodna regata "Sv. Duje" održana je prošloga vikenda u Splitu po peti put. I ove godine uz posade sveučilišta Cambridge i Oxford, te Zagrebačkog i Splitskog Sveučilišta nastupila je i posada našega, Osječkog Sveučilišta, sastavljena, dakako, od veslača proisteklih iz našega kluba. Više informacija o regati i rezultatima na web stranici regate.

Zagreb & Piediluco, Italija 22. i 23.04.2006.
Vikend iza nas donio je nove nastupe naših veslačica i veslača - u Zagrebu i u Piedilucu, nedaleko od Rima. U Italiji su veslali naši Ante Janjić i Mate Moguš u četvercu "bez" sa braćom Begović (Jadran ZD). Rezultate naših posada naći ćete ovdje. Istovremeno, u Zagrebu se održavala Inter-City regata, gdje je nastupila većina naših natjecatelja. Rezultate nađite u našem kalendaru ili posjetite stranice organizatora. U našem fotoalbumu možete pogledati nove slike sa Croatia Open i InterCity regata! Sportski pozdrav!

Zagreb 09.04.2006.
Veslačka sezona se zahuktava! Upravo je završena 23. Međunarodna regata "Croatia Open" na kojoj su nastupali i naši veslačice i veslači. Osim za "uobičajeno" odmjeravanje snaga sa protivnicima, bila je to i prilika za dokazivanje reprezentativnog potencijala naših kandidata, a koliko su uspjeli vidjet će se uskoro. Sve podatke sa regate naći ćete na vrlo zanimljivoj i informativnoj web stranici regate.

Protekli vikend donio je i našemu gradu zanimljivu sportsku manifestaciju: u nedjelju 09.04. održan je 2. Međunarodni osječki polumaraton koji je ove godine ujedno bio i ekipno prvenstvo Hrvatske. Iako je događaj sam po sebi zanimljiv, nastupilo je naime cca. 200 trkača, ova se vijest vjerovatno ne bi našla ovdje da se među trkačima nisu našli i bivši veslači našega kluba (Jukić, Vranješ, Brođanac, Sanseović) i na taj način pokazali da sportski izazovi i dalje postoje, iako ovaj put izvan veslačkog čamca. Pogledajte i rezultate.

26.03.2006. Šibenik, Zaton
Odveslana je i "morska" daljinska za seniore. Veslalo se na već poznatoj stazi Šibenik - Zaton uz sunčano vrijeme i bonacu. Nastupili su i naši seniori: Goran Staščik u skifu (8. vrijeme na kraju), Mate Moguš i Ante Janjić u dvojcu "bez" (konačno 6.vrijeme), te braća Radmanić, također u dvojcu bez (konačno 10. vrijeme). Pobjednici dvojca su očekivano braća Skelin, a skifa Mario Vekić. Sportski pozdrav!

Skrećemo Vam i pozornost na novu web stranicu veslačkog maratona Vukovar - Ilok, koju je VK Vukovar objavio u suradnji sa Veslačkim savezom Zagreba. Uz raspis ovogodišnjeg maratona tamo ćete naći mnoštvo slika i rezultate dosad održana dva maratona ('04. i '05.).

18.03.2006. Zagreb
Odlične vijesti sa prve ovogodišnje veslačke provjere: daljinske regate u Zagrebu! Naše veslačice i veslači nastupili su u 14 posada i pokazali da se i ove godine možemo nadati izvrsnim rezultatima. Rezultate pogledajte ovdje. Čestitke pobjednicima: Sonji (1xSW), Maji (1xJWA), Ivani (1xJWB), te Petru i Bojanu (2-JMA)! Sportski pozdrav!

09.03.2006. Osijek
Strpljenjenje se isplatilo! Nakon (pre)duge stanke nešto se događa i na stranicama našega kluba. Pogledajte novi kalendar regata na kojima nastupamo u ovogodišnjoj veslačkoj sezoni. Veslačice i veslači - zajedno sa svojim trenerima - marljivo su odradili duge i naporne zimske treninge i polako se sele na Dravu vračajući se tako u svoj "prirodni" ambijent iako vrijeme i nije baš naklonjeno vodenom treningu. Već za nekoliko dana nastupaju na prvoj ovogodišnjoj provjeri - daljinskoj regati u Zagrebu.