Ponedjeljak, 10 Studeni 2008 09:10

2008. godina

Arhiva sadržaja za 2008. godinu

Najave iduće sezone
Kao što je već i uobičajeno, vodeći slavonski dnevnik "Glas Slavonije" redovito prati naše veslače i rezultate koje oni ostvaruju. Tako je iz pera gospodina Drage Keržea unatrag nekoliko dana nastalo nekoliko izvrsnih članaka kao analiza protekle sezone i najava idućih. Tako je 12. listopada objavljen članak o protekloj sezoni i rezultatima, a 4. studenog je pisano o jednom od nositelja budućnosti veslanje u Osijeku - Anti Janjiću, kao i o budćim događajima vezanima uz klub i naše najistaknutije veslačice i veslače.

Poslije regate...
Veslački vikend za nama preselio je za trenutak pažnju veslačica i veslača na istok Hrvatske. Subota je donijela veslački maraton Vukovar - Ilok, a nedjelja 9. Miholjsku regatu na Dravi u Osijeku. Na Miholjskoj regati se okupilo oko 260 veslačica i veslača koji su nastupali u 112 posada raspoređenih u 23 utrke. Gosti koji su se odazvali našemu pozivu došli su iz cijele Hrvatske (Jelse, Kaštela Zadra, Rijeke, Karlovca Zagreba, Vukovara i Draža iz Baranje), iz susjedne Mađarske (Mohač,Baja i Kaloča) kao i iz Srbije (Zrenjanin i Zemun). Imali smo i jednu gošću iz Makedonije (VK Jug, Ohrid).

Iako je regata natjecateljskog karaktera, rezultati nisu bili u prvom planu. Ipak, za one koje zanimaju rezultati, evo nekoliko podataka: Iktus je najuspješniji (i sa njavećim brojem posada koje su nastupile) sa 13 prvih mjesta, naši susjedi iz Mohača osvojili su 5 prvih mjesta, Kaštela i Baja po 2. Detaljnije rezultate downloadajte ovdje ili sa linka na desnoj strani. Veliko hvala svima koji su se odazvali pozivu i svojim dolaskom sudjelovali u još jednoj zajedničkoj proslavi veslanja na kraju još jedne veslačke sezone. Jedna velika zahvala ide i svim prijateljima našega kluba koji su sudjelovali u pripremi i "provedbi" naše regate - bez njih i njihova truda ova regata jednostavno ne bi postojala.

Miholjska regata
I ove godine, 28. rujna održat će se tradicionalna (9.) Miholjska regata u Osijeku. Očekuje se nastup veslača iz Hrvatske, Mađarske, Srbije te Slovenije. Mnogi su klubovi već dobili raspis - poziv osobnim putem, a ovim putem se stavlja na raspolaganje i svima ostalim zainteresiranima za nastup na našoj regati. Imate li pitanja, ne oklijevajte nas kontaktirati...

For those who don't speak or understand Croatian, few infos in English. Our rowing club is organising a rowing regatta on 28th of September. For all further questions - don't hesitate to contact us...

I ove godine Iktus je osvajač Veslačkoga kupa!
Regatom u Zagrebu 13. rujna završeno je i ovogodišnje izdanje Veslačkoga kupa. Iktus je ponovo ukupni pobjednik i to uvjerljivo, ne nastupivši na jednoj regati. Više detalja i rezultate očekujemo uskoro!

Škola veslanja kreće sa radom
Pozivamo djecu rođenu 1995. i 1996. koja bi željela upoznati olimpijski sport - veslanje, da se priključe školi veslanja organiziranoj u našemu klubu. Svakoga radnog dana od ponedjeljka do petka od 10:00 ili od 16:00 (potražite trenericu Jasminku Čolić-Kraljević) dođite i provedite vrijeme u zdravim i zabavnim aktivnostima škole veslanja!

Svjetske medalje u našemu klubu!
Novo veselje priredio nam je brončani četverac bez kormilara u čijem je sastavu bio naš Ante Janjić, a koji je nastupao na U23 SP u Brandenburgu, u Njemačkoj. Tjedan dana nakon toga nas je razveselila i naša Mirna, osvojivši broncu na SP u Austrijskom Linzu, u svojoj disciplini, lakom samcu. Pogledajte rezultate Mirninog finala, te rezultate finala utrke četverca bez u Njemačkoj. Još jednom, čestitke!

ČETVRTI NASLOV ZA REDOM!
Ne netom završenom Prvenstvu Hrvatske u veslanju za mlađe kategorije naši su veslačice i veslači izborili sjajnom borbom i izvrsnim rezultatima ukupnu pobjedu u ekipnom poretku klubova RH. Na taj su način omogućili da naš klub nastavi sa fantastičnim nizom pobjeda u ekipnom poretku - po četvrti put. Uskoro očekujemo i objavu rezultata na stranicama HVS-a. Čestitke svima!

2. regata Veslačkoga kupa
10. svibnja, u povodu dana grada Vukovara (i njegovih zaštitnika Sv. Filipa i Jakova) održana je i 2. regata u sklopu Veslačkoga kupa. Iktus je i ovaj put potvrdio dominaciju (osvojivši 111 bodova) na ovome natjecanje učvrstivši svoje prvo mjesto u ukupnome poretku.

Seniorsko prvenstvo Hrvatske
Za vikend 26. i 27. travnja održano je i 18. Prvenstvo Hrvatske u veslanju. Naši su veslačice i veslači i opet "odigrali" značajnu ulogu, ali sveukupni (za sada neslužbeni) pobjednik seniorskog dijela PH je VK Trešnjevka. Za obranu naslova ukupnog ekipnog pobjednika PH našemu klubu nedostaje pobjeda na juniorskom dijelu PH koje se održava u srpnju.

Croatia Open
05. i 06. travnja u Zagrebu održala se velika veslačka regata Croatia Open. Kako su naši veslačice i veslači nastupili provjerite na službenim stranicama regate u rezultatima subotnjih i nedjeljnih utrka. Kakav je ugođaj bio na regati pogledajte u našoj galeriji.

1. regata Veslačkoga kupa
Nakon duge zimske pauze, veslačka natjecanja ponovo uzimaju maha u ovoj posebnoj, olimpijskoj, godini. Sezona je krenula daljinskim provjerama u Zatonu i Zagrebu, a protekli vikend donio je i prvu "pravu" provjeru trenutnog omjera snaga. I naš je klub kroz nastupe svojih veslačica i veslača ponovo potvrdio kvalitetu - osvojivši ukupno najviše bodova - po neslužbenoj (ali i točnoj) analizi Dražena Sudića.

Nova stranica za novu sezonu
Još jedna godina otišla je u arhivu, a upravo iz arhive kluba došao je na naše stranice popis trenera, tajnika i predsjednika našega kluba - i to od davnih dana (prije II. svjetskog rata). U planu je objavljivanje i naše "hall of fame" stranice sa popisom naših najistaknutijih veslača i njihovih rezultata, ali o tome kada dođe na red. Nova sezona je već naveliko krenula - barem po veslačkom trudu uloženom na treninzima. Prošla su i prva testiranja na ergometru (rezultate u elektroničkoj formi još očekujemo).