Petak, 28 Rujan 2012 10:35

2012. godina

Arhiva sadržaja za 2010. godinu

Miholjska regata 2012.
U nedjelju 30. rujna na Dravi će se održati tradicionalna Miholjska regata. Pozivamo sve prijatelje kluba i veslačkoga sporta da podrže naše veslačice i veslače dolaskom i navijanjem sa obala Drave. Uz klubove iz Hrvatske nastupiti će i klubovi iz Mađarske i Srbije. Više detalja o rasporedu utrka pronaći ćete na linku.

David donosi srebro u Osijek!
Hrvatski četverac na pariće u čijem sastavu je i naš član David Šain osvojio je srebrnu medalju na XXX. Olimpijskim igrama u Londonu - prvu medalju za Hrvatsku ovih Igara. Sjajna sezona tako je okrunjena vrhunskim nastupom i medaljom na koju svi zajedno možemo biti ponosni i zahvalni. Čestitke našem četvercu, njihovom treneru Nikoli Braliću i svima zaslužnima za ovaj veliki uspjeh.

Olimpijske igre pred vratima
Nakon treće (i ukupne) pobjede 17.06. u Svjetskom Kupu na regati u Minhenu naš je četverac uvjerljivo pokazao dominaciju dosadašnjim dijelom veslačke sezone. Do Olimpijske regate preostalo je mjesec dana i naši veslači odrađuju zadnje pripreme kako bi utrke na jezeru Dorney dočekali i odveslali što spremniji. U iščekivanju Olimpijade pročitajte više detalja (na engleskom jeziku) o veslačkom natjecanju na službenim stranicama Olimpijskih igara.

100 godina HVK Vukovar
U petak 11. svibnja HVK Vukovar proslavio je stotu obljetnicu djelovanja obilježenog velikim poteškoćama, ali i konstantnim, upornim radom svojih članova. Uz čestitke našim veslačkim prijateljima iz Vukovara, zaželimo im da i idućih stotinu godina budu nositelji i promicatelji sportskog duha uz puno sportskih uspjeha na ponos Vokovara i Vukovaraca, Slavonaca i cijele Hrvatske!

Šainovom četvercu zlato na SK-u
Prva regata svjetskog kupa u Beogradu donijela je i novu pobjedu našeg četverca na pariće. U sjajnom nastup naš je CroExpress (David Šain, Valent i Martin Sinković, te Damir Martin) pobijedio i potvrdio sjajnu formu za ovu olimpijsku sezonu. Više detalja o olimpijskoj veslačkoj regati pronaći ćete ovdje.

Nižu se veslačke regate, nailaze utrke Svjetskog Kupa
Za nama su već Croatia Open 2012., Zagreb InterCity regata te dvije regate veslačkog kupa Miljenka Finderlea. Nadolazeći vikend 04.-06. svibnja donosi nam i prvu regatu Svjetskoga kupa u Beogradu gdje također nastupaju naši veslači. Rezultate proljetnih regata u Zagrebu pogledajte na stranicama VSZ-a: Croatia Open 2012, Inter City regata. U subotu 05. svibnja u Vukovaru se održava i 9. Regata Sv. Filipa i Jakova.

Olimpijska sezona se zahuktava
I nakon što su prve kontrolne regate već održane, veslačice i veslači nastavljaju s napornim radom bruseći formu za već tradicionalno veliku međunarodnu regatu Croatia Open 2012. koja se održava 14. i 15. travnja. Ova regata, kao i Otvoreno Prvenstvo Zagreba (24.03.) prije desetak dana, te Daljinska regata (17.03.), poslužit će i za provjeru spremnosti naših reprezentativaca. Na stranicama HVS-a možete pronaći rezultate OPZ-a, Daljinske, te raspis za Croatia Open 2012. Ujedno i jedna isprika svim čitateljima - zbog tehničkih problema naša stranica je određeno vrijeme bila nedostupna, problem je otklonjen i više se ne bi trebao ponoviti.

Skupština VK Iktus
17. prosinca održana je i redovna izvještajna Skupština našega kluba. Bila je to još jedna prilika za prisjetiti se sjajnih rezultata ovogodišnje sezone, nagraditi zaslužne kao i podvući crtu pod financijsku klupsku godinu iza nas. Sve to, a i niz drugih stvari obilježilo je ovogodišnji skup.

Pripreme za olimpijsku sezonu 2012.
Sa kratkim izvještajem nakon prvih baznih priprema za novu sezonu javio se naš David Šain: "Na pripreme smo otišli 28.10., a vratili se u Osijek 13.11. Treniralo se ipak malo obimnije nego prijašnjih godina na jesenskim pripremama jer dolazi najbitnija godina u dosadašnjoj karijeri našeg četverca!Sveukupno smo napravili oko 380 km na vodi, veslali smo pretežno u skifovima, dok smo u dublovima napravili 4 treninga, na biciklu također 4 a u teretani 5 treninga! Na veslanju je uglavnom prevladavao sparing na broju zaveslaja u minuti od 19-22." David na kraju najavljuje i iduće, snježne pripreme na kojima se planira intenzivno - skijaško trčanje. Hvala Davidu na ovom izvještaju i na inicijativi. Želimo cijelom četvercu puno zdravlja i uspjeha na njihovom putu do Londona!