54. regata u Mohaču 19. i 20. kolovoza

Sljedećeg vikenda u mađarskome Mohaču bit će održana tradicionalna veslačka regata u organizaciji veslačkog kluba MTE (Mohácsi Torna Egylet) iz Mohača. Regata Dunavskoga kupa održava se 54. put i okupit će veslačice i veslače iz desetak klubova u Mađarskoj, Srbiji i Hrvatskoj. 

Veslat će se 41 utrka tijekom dva dana. U subotu, prvog dana natjecanja, predviđeno je 20 utrka, a prva počinje u 15 sati i 20 minuta. U nedjelju, 20. kolovoza, utrke se održavaju prijepodne i prva počinje u 8,50 sati. Vesla se na Dunavu, između 1447. i 1449. kilometra rijeke. Mohačka regata jedna je od četiriju regata na kojima se osvajaju bodovi u Dunavskome kupu, a natječu se (u kupu) muški i ženski četverci na pariće u kategoriji A kadeta i B juniora. 

U Mohaču će nastupiti i veslačice i veslači VK Iktusa te HVK Baranja iz Draža koji su poslali zajedničku prijavu, a vodit će ih treneri Jasminka Kraljević- Čolić i Tomislav Oršolić. U subotu, prvog dana regate, veslat će dubl kadetkinja (KŽA-NT)- Ines Markulak i Petra Puškadija, a odmah nakon njih i tri skifa za seniore (SM-FF)- Vedran Steiner, Leon Jug i Marin Kovač. Kadeti (KMA-FT) David Jug i Borna Mršić natjecat će se u dvojcu na pariće kadeta, a Leon Jug i Vedran Steiner u kategoriji seniora (SM-FF) u dvojcu na pariće. Ines Markulak i Petra Puškadija drugi će put na kraju prvog dana natjecanja ponovo u dubl, ali ovaj put u konkurenciji juniorki (JŽB-NS). 

U nedjelju će ponovo u dublu veslati Vedran Steiner i Leon Jug, no u konkurenciji juniora (JMA-FI), a u konkurenciji kadetkinja u četvercu na pariće veslat će kombinacija Iktusa i Baranje – Petra Puškadija, Dunja Primožić, Tina Balaž i Dora Balić. U skifu za juniore (JMA-FI) veslat će Leon Jug, Marin Kovač i Vedran Steiner, a u četvercu na pariće za kadete (KMA-FT) Vedran Šajinović, Borna Mršić, Ivan Iža i Donald Dubrović. David Jug predstavljat će Iktus u (KMA-FT) kadetskoj konkurenciji u samcu, a Ines Marulak, Emilija Arvaj, Mirna Gujčić i Hana Periškić zaveslat će u četvercu na pariće (kombinacija Iktus-Baranja) u kategoriji juniorki (JŽB-NS).