Upis članova

Traju upisi u školu veslanja

Odlukom Predsjedništva kluba, propisani su iznosi mjesečne članarine za pojedine kategorije veslača. Želite li se osjećati članom kluba – prvi korak trebao bi biti uplaćivanje članarina. Mjesečna članarina za školu veslanja za djecu od 10 do 16 godina iznosi 150 kuna, a školovanje traje 9 mjeseci. Svi aktivni regatni registrirani veslači (kadeti, juniori i seniori) te veterani i rekreativci plaćaju mjesečnu članarinu od 100 kuna. Članovi uprave i podupirujući članovi plaćaju članarinu od 200 kuna na mjesec. 

 

UPISI U ŠKOLU VESLANJA SU U TERMINIMA TRENINGA, a djeca i roditelji trebaju se javiti treneru Ivanu Poslonu.

– ponedjeljak, utorak i četvrtak u 19.30 

 

Članarina se uplaćuje na IBAN račun VK Iktus broj: HR0923400091110255374 kod Privredne banke Zagreb d.d. Poziv na broj – OIB.

Iskustvo je pokazalo da je najpogodniji način plaćanja putem trajnog naloga izdanog u poslovnoj banci putem koje se primaju osobni dohoci. Vlasnici računa u banci u mogućnosti su zadati trajni nalog za plaćanje fiksnog iznosa članarine odabranog dana u mjesecu, svaki mjesec do opoziva naloga.

Škola veslanja traje devet mjeseci. Djeca koja pokažu dobre rezultate mogu nastaviti trenirati veslanje u natjecateljskom programu te postati aktivni članovi VK Iktus. Pozivaju se djevojčice i dječaci stariji od 10 godina koji su voljni savladavati veslačku tehniku uz igru i veslanje na Dravi da se uključe u školu veslanja Veslačkoga kluba Iktus.

Školu veslanja vodi  trener Aadm Galović. Sve dodatne obavijesti o školi veslanja mogu se dobiti izravno od trenera u klubu uz dogovor i najavu telefonom – 095 584 8524.

Termini treninga prilagođeni su školskim obvezama djece, u pravilu održavaju u suprotnoj smjeni. 

Vrijeme upisa u školu veslanja: ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom u 19,30 sati u prostorijama kluba na Šetalištu kardinala Franje Šepera 1. D. 

Veslački klub Iktus posebnu pozornost poklanja radu s mladima i odgoju novih veslača te nastavku bogate sportske i veslačke tradicije u gradu na Dravi u kojem su odrasli brojni uspješni veslači i veslačice.

Veslanje je prepoznatljiv sport u kojem djeca nauče samosvjesno realizirati želje i mogućnosti. Zalaganjem na treningu u prvim mjesecima treniranja uočavaju se pozitivni pomaci u odnosu prema radu, okolini i drugim životnim vrijednostima. Zdravstveni aspekt je nemjerljiv u odnosu na današnji ritam života većine djece u kojem nema igre niti fizičkih aktivnosti. Redovito treniranje jača djetetovu osobnost i samopoštovanje i ciljano se djeca formiraju u samosvjesne, odgovorne i sposobne natjecatelje- veslače. Tijekom godina djelovanja veslačice i veslači Iktusa osvojili su niz istaknutih hrvatskih i svjetskih odličja. Kruna vrhunskog rada u klubu je srebrna olimpijska medalja Davida Šaina koju je osvojio u hrvatskom četvercu na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Upis članova

OPĆI UVJETI

Vrijeme upisa u školu veslanja nije ograničeno, djeca se mogu upisati u bilo koje vrijeme, a škola veslanja traje jednu školsku godinu. Termini škole veslanja su 3-4 puta na tjedan, a određuju ih voditelji škole veslanja na početku obuke i u skladu sa školskim obvezama polaznika. Tijekom treninga veslačice i veslači proći će obuku na ergometrima, veslaonici, rad s utezima, obuka unošenja i iznošenja čamca u vodu, veslanje na vodi u raznim disciplinama (samci, dvojci, četverci i osmerci). Škola veslanja u svom programu obuke veslačica i veslača, osim odgojno- obrazovnog aspekta, nudi:
– razvoj općih fizičkih karakteristika (brzina, skočnost, izdržljivost…)
– razvoj motoričkih sposobnosti
– razvoj snage
– sociološki razvoj, itd.

Tijekom trenažnog procesa nadarene veslačice i veslači bit će selektirani u sportsko-regatni pogon. Ako bude bio dovoljan broj zainteresiranih polaznika škole veslanja postoji mogućnost organiziranja ljetnog veslačkog kampa na moru.

POSEBNI UVJETI

Svi polaznici škole veslanja moraju popuniti obrazac prilikom upisa u klub. U obrazac roditelji moraju unijeti eventualne podatke o bolestima djeteta (problemi s disanjem, neurološki problemi, problemi s kralježnicom ili kosima i slično). Svi polaznici škole veslanja moraju znati plivati te će prilikom popunjavanja obrasca za upis roditelj morati pismeno potvrditi istinitost podataka, a treneri kluba će provjeriti znaju li djeca plivati tijekom treninga. Na trening je, ovisno o vremenskim prilikama, potrebno nositi:
– za rad zimi: rezervne tenisice, oprema za trening (majica, trenirka, kapa, tenisice)
– za rad ljeti: šilt kapa, majica kratkih rukava, kratke hlače- tajice
– zabranjeno je vježbati u opremi u kojoj se dolazi na trening

Upis članova

Članarina tijekom škole veslanja je 150 kuna mjesečno. Ako u klubu trenira dvoje djece iz jedne obitelji tada drugo dijete plaća polovicu mjesečne članarine. U posebnim situacijama Predsjedništvo će donijeti pojedinačne odluke o smanjenim članarinama.

Članarina mora biti uplaćena do 15. dana u mjesecu.