Iktus kod susjeda, na vukovarskoj regati

Tradicionalna Regata Svetih Filipa i Jakova već se 17 godina vesla u povodu Dana grada Vukovara, koji je nadavno proslavljen, a ujedno je to i službena regata Kupa Miljenka Finderlea. Iktusove posade uvijek su rado viđene na Dunavu, kod naših susjeda, a tako je bilo i ove godine. Unatoč pandemiji i strogim epidemiološkim mjerama regata je održana i odlično organizirana, a nastup osječkih posada budno su pratili treneri Krešimir Ižaković i Dominik Matijević te gotovo cjelokupna uprava kluba na čelu s predsjednikom Borisom Popadićem.

Šest zlatnih medalja, tri srebrne i dvije brončane rezultat je koji je razveselio Iktusovce, a osim naših posada nastupilo je još šest klubova – HVK Vukovar, Mladost, Croatia, Zagreb, Baranja i Korana. Ukupno je danas u Vukovaru bilo gotovo 300 natjecatelja, a veslalo se 19 utrka.

Luna Keretić okitila se dvjema zlatnim medaljama, a veslala je i juniorski i seniorski skif. David Šain, Ivan-Ante Grgić i Frano Škojo osvojili su sve tri medalje u muškom skifu, odličan je bio i zlatni Karlo Paunović u skifu mlađih juniora koji je osvojio zlato i u konkurenciji A juniora. U skifu A juniora Iktusu je pripalo i srebro Karla Krstića. Odlične su bile i zlatne mlađe juniorke u dublu – Nina Orešković i Lana Slunjski. Druga posada mlađih juniorki – Donata Elez i Karla Šibalić osvojila je broncu. Iva Kardoš bila je druga i uzela srebro u skifu mlađih juniorki. Nina Orešković i Lana Slunjski natjecale su se i među A juniorkama i osvojile četvrto mjesto u dublu, a 4. i 5. mjesto osvojili su i Iktusovi dublovi mlađih juniora – Petar Jukić i Ante Vrkić te Andro Čokolić i Ivan Sabolek.

Bez obzira na sve osvojene medalje, danas je u Vukovaru bio jedan odličan dan, prilika za susret veslača nakon puno vremena treniranja i veslanja u lošim uvjetima koronakrize koja je “opustošila” kalendare veslačkih natjecanja. Očekuje se ipak kako će, s ublažavanjem epidemioloških mjera, uskoro doći i bolja vremena za veslačka natjecanja kako bi ih se moglo održati sve više i kako bi se mogli pokazati rezultati naših veslačica i veslača.

Više fotografija pogledajte na našem Facebooku.