Deset medalja za Iktusovce na Jumbo regati

I dok su braća Lončarić nastupala na regati Svjetskog kupa, ostatak Iktusovog natjecateljskog pogona nastupio je na tradicionalnoj međunarodnoj JUMBO regati (23. u nizu). Na Jarunu je Iktus nastupao s 36 veslača u 19 disciplina i to u kategorijama kadeta, juniora B, juniora, seniora i veterana. Veslačku ekspediciju Iktusovca u Zagrebu su vodili treneri Krešimir Ižaković i Dominik Matijević.

Prvi dan – 5. lipnja 2021.
David Šain je uvjerljivim nastupom osvojio zlato u samcu seniora, dok Luna Keretić briljirala u samcu juniorki. U kombiniranom četvercu na pariće VK Iktusa i i HVK Baranja Draž u konkurenciji juniorki B (mlađih juniorki) Karla Šibalić, Lana Slunjski, Iva Kardoš, Dora Balić osvojile su srebro. Naši veterani, Mario Staščik i Branimir Pekić okitili su se zlatom u kombiniranom osmercu i kombiniranom četvercu bez kormilara

Drugi dan – 6. lipnja 2021.
Luna Keretić u kombiniranoj posadi dvojca na pariće s Ninom Farac iz splitskog Mornara osvojila je zlato, dok je Karlo Paunović u samcu za mlađe juniore osvojio srebro. U konkurenciji lakih juniorki Iva Kardoš uvjerljivo je pobijedila i osvojila zlato, a Karlo Krstić osvojio je broncu u konkurenciji lakih juniora.

Na kraju dana u četvercu s kormilarom (GIG)  kadetkinje i kormilar, Greta Dragišić, Ana Puškadija, Lucija Koloda, Estera Jurić i komilar Luka Došen osvojili su srebro.

Kompletni rezultati: https://furkisport.hr/rezultati/index.php?page=index&event=30&menu=1

Već sljedećeg vikenda, po odluci i pozivu izbornika hrvatske veslačke reprezentacije Darka Mikšića, očekuje se nastup naših najuspješnijih veslača na međunarodnoj regati na Bledu. Ostatak natjecateljskog pogona nastupit će 13. lipnja 2021. godina na regati u baranjskom Dražu.

Autorica teksta: Mirna Rajle Brođanac