Odlični rezultati veslača na Croatia Openu

Tradicionalna regata Croatia Open održana je proteklog vikenda na zagrebačkom Jarunu. Iktus je nastupio s 21 posadom, a u Osijek se vratio s čak 10 odličja.

Zlato su osvojili Anton i Patrik Lončarić u konkurenciji seniorskih dvojaca bez kormilara te Luna Keretić u reprezentativnoj posadi dvojca na pariće s partnericom Reinom Rimbaldo iz zagrebačke Mladosti.

Srebrom su se okitili; Lovro Rudec u samcu za kadete, Luna Keretić u samcu juniorki, Karlo Krstić u kombiniranoj posadi s Vitom Prižmićem (VK Ošjak) u dvojcu na pariće za juniore, Ivan-Ante Grgić u reprezentativnoj posadi seniorskog dvojca na pariće s partnerom Patrikom Papcem (VK Trešnjevka) te Karlo Paunović u kombiniranoj posadi juniorskog četverca na pariće (Talaja, Banović, Kontrec).

Brončanu medalju osvojili su: Karlo Krstić u samcu juniora, Greta Dragišić u samcu kadetkinja te četverac na pariće kadetkinja (Estera Jurić, Ana Puškadija, Lucija Koloda i Greta Dragišić).

U ponedjeljak, 5. srpnja 2021. godine, naši seniori do 23 godine otputovali su u češke Račice na Svjetsko veslačko prvenstvo. Patrik i Anton Lončarić svoje snage odmjerit će u konkurenciji dvojaca bez kormilara, a Ivan-Ante Grgić s Patrikom Papcem u dvojcu na pariće. Prve kvalifikacijske utrke održat će se u srijedu, 7. srpnja 2021. godine.

Foto: Darko Zibar, VK Iktus