Ivan-Ante Grgić i Patrik Papac pripremaju se za EP u Osijeku

Ivan-Ante Grgić iz Iktusa i Patrik Papac iz VK Trešnjevke pripremaju se Osijeku za EP U-23, istovremeno se za to isto natjecanje na Perući priprema i dvojac braće Lončarić. Luna Keretić u dvojcu na pariće s Reinom Rimbaldo u Plovdivu na SP juniora veslat će za poredak od 13. do 23. mjesta.

Veslaču osječkog Iktusa Ivanu-Anti Grgiću ovoga se tjedna u gradu na Dravi priključio i Patrik Papac iz VK Trešnjevke, a pod vodstvom trenera Krešimira Ižakovića ovaj se dvojac na pariće priprema za Europsko prvenstvo U-23 koje će se održati u Poljskoj. Istovremeno se za to isto natjecanje na Perući priprema i dvojac braće Lončarić.

Izuzetno je velika stvar za Osijek i Veslački klub Iktus što se dio reprezentacije koja će nastupiti na Europskom prvenstvu priprema u Osijeku što dokazuje da se i na Dravi može lijepo trenirati i pripremati za vrhunska natjecanja: “Dvojac Grgić-Papac vrlo je mlad veslački par, a pod tim mislim da ne veslaju dugo zajedno”, istaknula je u programu Radio Osijeka tajnica kluba Mirna Rajle Brođanac. Bez obzira na tu činjenicu pod vodstvom trenera Krešimira Petrovića iz Trešnjevke ostvarili su 10. mjesto na Svjetskom prvenstvu i ostvarili plasman na Europsko prvenstvo. Zbog obiteljskih problema trenera Petrovića u Osijeku zamijenio je iskusni osječki trener Krešimir Ižaković“Trener Ižaković je vrhunski trener s čitavim čudom velikih svjetskih i europskih medalja, tako da su sigurno u dobrim rukama”, rekla je Rajle-Brođanac.

Drugi dio priprema, od nedjelje, ovaj dvojac će odraditi na veslačkoj stazi na Jarunu, a istovremeno se Anton i Patrik Lončarić sa svojim trenerom pripremaju za EP u Poljskoj na Perući: “O našim najboljim veslačima zaista ne treba trošiti previše riječi. Reći ću samo da će se i oni s dijelom veslačke reprezentacije 24. kolovoza priključiti finalnim pripremama u Zagrebu”, dodala je tajnica VK Iktusa. Braća Lončarić na Perući su s trenericom Jasminkom Kraljević-Čolić.

Dodajmo kako je kako je Luna Keretić u Plovdivu na SP juniora, gdje je u dvojcu na pariće s Reinom Rimbaldo iz VK Mladosti ostvarila plasman u polufinalnu utrku za poredak od 13. do 23. mjesto što je odličan rezultat za prvo veliko natjecanje ove mlade Osječanke.

Tekst: Krunoslav Inhof, HRT Radio Osijek

Fotografije: Damir Rajle

Članak smo preuzeli s HRT Radio Osijeka u čijem prilogu možete poslušati i razgovor s Mirnom Rajle Brođanac, tajnicom i članicom Predsjedništva VK IKtus.