Iktusu četvrto mjesto na Prvenstvu Hrvatske

Osvojili smo četvrto mjesto na danas završenom Prvenstvu Hrvatske u veslanju! Iktus ima dva naslova prvaka u seniorskoj konkurenciji te jedan u konkurenciji mlađih juniora. U ukupnom su ekipnom poretku naši seniori  zauzeli 3. mjesto, kao i naši mlađi juniori.

Državno je prvenstvo održano na zagrebačkom Jarunu od četvrtka do nedjelje. Nastupali su kadeti, juniori, seniori i veterani, a Iktusovci su ukupno osvojili tri zlatne medalje, te po četiri srebrne i brončane. Veliki je to skok u odnosu na prošlu godinu, kada su osječki veslači i veslačice zauzeli osmo mjesto u državi.

Prvog dana natjecanja oduševile su mlađe juniorke u četvercu na pariće- Nina Orešković, Donata Elez, Lana Slunjski i Iva Kardoš.  Srebro su u istoj disciplini osvojili njihovi klupski vršnjaci Petar Jukić, Ante Vrkić, Karlo Paunović i Ivor Janković dok je Karlo Krstić osvojio broncu.

Drugog dana prvenstva “pale” su nove medalje- srebrne su osvojili Luna Keretić među juniorskim samcima te Lovro Rudec među kadetima, a Lucija Koloda i Greta Dragišić bile su srebrne u kadetskom dvojcu na pariće. Brončani su bili Ante Vrkić i Ivor Janković u dublu mlađih juniora te Karlo Paunović u B juniorskom samcu.

Treći su dan na najljepši način otvorili zlatni veterani u dvojcu bez kormilara – Branimir Pekić i Mario Staščik. Najbolji Iktusovi veslači u Osijek se vraćaju s dva naslova državnih prvaka. Seniori David Šain, Ivan-Ante Grgić, Patrik Lončarić i Anton Lončarić osvojili su zlata u četvercu bez kormilara te u četvercu s kormilarom (kormilario je Luka Došen). Posljednju medalju za klub je osvojio Karlo Krstić i to broncu u konkurenciji samaca za lake seniore.

S ovih 11 medalja Iktus je osvojio 50.26 bodova, što je bilo dovoljno za 4. mjesto među 26 hrvatskih klubova u ukupnom poretku. Osam bodova više osvojila je trećeplasirana Istra iz Pule dok je bila vrlo napeta borba za prva dva mjesta. Ukupni su pobjednici Veslački klub Trešnjevka iz Zagreba sa 107.54 bodova, a HAVK Mladost osvojila je 106.56 bodova i drugo mjesto u Republici Hrvatskoj.

Uz trenere Krešimira Ižakovića, Jasminku Kraljević-Čolić i Dominika Matijevića Iktusove su veslače i veslačice tijekom prvenstva pratili i borili čelnici kluba – predsjednik Boris Popadić te članovi Predsjedništva Boris Čagalj i Ivan Jukić.

Odličnim nastupom na Hrvatskom veslačkom prvenstvu, Iktusovci su najavili Miholjsku regatu koja će se održati već sljedećeg vikenda, 25. i 26. rujna 2021. godine ispred doma Veslačkog kluba „Iktus“.

 

Prvi dan:

Zlato – četverac na pariće mlađih juniorki – Nina Orešković, Donata Elez, Lana Slunjski, Iva Kardoš

Srebro – četverac na pariće mlađih juniora – Petar Jukić, Ante Vrkić, Karlo Paunović, Ivor Janković

Bronca – Samac lakih juniora – Karlo Krstić

Drugi dan:

Srebro – samac kadeta – Lovro Rudec

Srebro – dvojac na pariće kadetkinja – Lucija Koloda, Greta Dragišić

Srebro – samac juniorki – Luna Keretić

Bronca – dvojac na pariće mlađih juniora – Ante Vrkić, Ivor Janković

Bronca – samac mlađih juniora – Karlo Paunović

Treći dan:

Zlato – četverac s kormilarom seniori – Patrik Lončarić, Anton Lončarić, David Šain, Ivan Ante Grgić, kor. Luka Došen

Zlato – četverac bez kormilara seniori – Patrik Lončarić, Anton Lončarić, David Šain, Ivan Ante Grgić

Zlato – dvojac bez kormilara veterana D – Mario Staščik, Branimir Pekić

Bronca – samac laki seniori – Karlo Krstić