Subota – Iktus Challenge, nedjelja – Miholjska regata

Bit će ovoga vikenda zanimljivo na osječkoj promenadi kod Veslačkog kluba Iktus jer na programu su dva događaja – Iktus Challenge i Miholjska regata.
U nedjelju se na Dravi kod Osijeka održava tradicionalna Miholjska regata kojom VK Iktus uvijek obilježava kraj još jedne sezone, a dan prije na programu je Iktus Challenge, revijalne utrke u kojima će zaveslati i dvojica ponajboljih svjetskih veslača, zlatna braća Martin i Valent Sinković. “Iktusovci” su o dvodnevnom veslačkom happeningu izvijestili i čelnike grada, jučer ih je u Kuhačevoj ulici primio dogradonačelnik Osijeka Dragan Vulin. Bilo je razgovra o Iktusu Challengeu, tradicionalnoj Miholjskoj regati, ali i radu u klubu, planovima i ciljevima.
U subotu je od 17.30 na programu Iktus Challenge, u sklopu kojeg će biti revijalne utrke samaca i dvojaca bez kormilara na 500 metara. U samcu će jedan protiv drugog odmjeriti snage proslavljena i zlatna braća Valent i Martin Sinković, a zvijezde utrke u dvojcu bez kormilara su osječki blizanci i hrvatske veslačke nade Patrik i Anton Lončarić. Veslat će i David Šain, Ivan-Ante Grgić… Start utrka bit će kod lukobrana Zimske luke, a cilj kod doma VK-a Iktus. Nakon utrka kod Iktusa se do 22 sata nastavlja zabavni program In da sofa.
Nakon revijalnog programa, u nedjelju je od 11 sati Miholjska regata kojom osječki veslački klub obilježava završetak još jedne sezone, koja ove godine za Osječane nije bila loša. 

Ivana Liović, Glas Slavonije