Uspješna godina za VK Iktus

U Iktusu je održana godišnja skupština kluba na kojoj je podneseno izvješće o radu u ovoj godini te su predstavljeni sportski i financijski planovi za 2022. godinu. Pred 19 članova skupštine kluba predsjednik Boris Popadić, tajnica Mirna Rajle Brođanac i glavni trener Krešimir Ižaković istaknuli su kako je 2021. bila uspješna godina u kojoj je pet članova nastupalo na međunarodnim natjecanjima, godina će biti završena pozitivno u financijskom smislu, a 60% proračuna od gotovo milijun kuna osigurali su Grad Osijek i Osječko-baranjska županija. U financiranje su se uključili i brojni sponzori koji podupiru različite projekte među kojima je istaknut Projekt 100 veslača. Najavljeno je kako će i proračun u sljedećoj godini biti gotovo milijun kuna, organizirat će se masovnija Miholjska regata te Iktus Challenge kojemu je glavni cilj popularizacija veslanja u gradu. Najavljeno je i dodatno opremanje kluba različitim sportskim rekvizitima te istaknuto kako je sportska inspekcija dala pozitivnu ocjenu Veslačkom klubu Iktus. U sljedeću veslačku godinu Iktus ulazi s 20 kadeta, 20 juniora i 2 seniora, izvijestio je Krešimir Ižaković koji očekuje ponovo dobre rezultate.

Ove je godine izostalo proglašenje počasnih članova kluba, a od gostiju je bio nazočan samo Dubravko Ižaković iz županijske Zajednice športskih udruga koji je primio i klupsku zahvalnicu.

Prigodnim darovima i zahvalnicama Iktus je odao priznanje svim veslačicama i veslačima koji su osvajali medalje i nastupali na međunarodnim natjecanjima i državnome prvenstvu na kojem je klub zauzeo četvrto mjesto s medaljama u svim kategorijama veslača. Patrik i Anton Lončarić osvojila su dvije bronce na regatama Svjetskog kupa za seniore, a uz Ivana-Antu Grgića nastupili su i na SP i EP za mlađe seniore (Lončarići uz Davida Šaina i na EP za seniore). David Šain nastupio je na Svjetskom kupu u Zagrebu, a Luna Keretić na SP za juniore. To su podaci zbog kojih je uprava kluba izrazila zadovoljstvo.

Najavljeno je kako će se sljedeća izvještajna skupština održati najvjerojatnije u ožujku sljedeće godine, kada bude završena financijska godina s preciznim podacima, a s posebnom se pozornošću pripremaju aktivnosti u 2022. godini u kojoj će biti proslavljena 50. obljetnica Iktusa i 130 godina veslanja u gradu na Dravi o čemu posebnu monografiju pripremaju Dragutin i Alan Kerže.

Foto: Damir Rajle

Više fotografija na Facebooku.