9. mjesto na SP za četverac bez kormilara!

U B finalu Svjetskog veslačkog prvanstva u južnokorejskom Chungjuu hrvatski četverac bez kormilara osvojio je 3. mjesto, odnosno 9. u ukupnom poretku svjetskoga prvenstva. Bravo za Antu Janjića, Marina Begovića, Vjekoslava Kolobarića, Branka Begovića i njihovog trenera Krešimira Ižakovića.

 6:18.03 vrijeme je kojim je naš četverac bez osvojio 3. mjesto u B finalu svjetskoga prvenstva, iza Bjelorusije i Španjolske u vrlo uzbudljivoj i napetoj utrci u Chungjuu. Naši su dečki iza sebe ostavili posade Rumunjske, Srbije i Njemačke. S obzirom na dužinu priprema, dosadašnju uigranost i iskustvo osječko-zadarske kombinacije uz osječkog trenera Krešimira Ižakovića ovaj je rezultat iznimno značajan i vrijedan svake pohvale. Ipak je riječ o najvećem svjetskom natjecanju i svjetskoj veslačkoj eliti, a biti među deset najboljih na svijetu ogroman je uspjeh za osječko, zadarsko i hrvatsko veslanje.

Naš proslavljeni olimpijac Ninoslav Saraga danas je izjavio kako je ovo veliki uspjeh mladog hrvatskog četverca koji je bio četvrti na europskom prvenstvu u Sevilli, a u Južnoj Koreji, u jakoj borbenoj utrci pokazali su veliki potencijal za buduće razdoblje.

U kategoriji četveraca bez kormilara zlato na SP u Južnoj Koreji osvojila je ekipa Nizozemske s vremenom 6:13.95, drugi su veslači Sjedinjenih Američkih država, a treći su Australci.

S nestrpljenjem očekujemo i trećeg Osječanina, Davida Šaina i njegov nastup s braćom Sinković i Damirom Martinom u četvercu na pariće u A finalu SP u Južnoj Koreji.

Snimku utrke pogledajte OVDJE.