Ante i Vjeko “pucaju” na Europsko prvenstvo

Nakon propuštene lanjske prilike, da kroz kvalifikacijske regate izbore status olimpijaca, Ante Janjić i Vjekoslav Kolobarić drugi dio sezone 2012. veslali su prepoznatljivo razočarani. Veslači osječkog Iktusa, istina, nastavili su trenirati nastupati, ali… Kao bezbroj puta dokazani sportski profesionalci, zimski su pripremni ciklus iskoristili na najbolji mogući način. Kao značajan dio tog, uvijek monotonog razdoblja svakog veslača, Janjić i Kolobarić odrađivali su prošlog tjedna na Jadranu.

– Proveli smo osam dana u Vodicama, za veslanje koristili šibenski akvatorij, a kad nam bura to nije dopuštala vozili smo bicikl i(li) trčali, opisuje Kolobarić.
– Ante kao štroker i ja, u dvojcu bez kormilara, nismo rekli posljednju riječ, imamo planove i za predstojeću sezonu. Pokušat ćemo se nametnuti izborniku, za cilj smo si postavili nastup na Europskom prvenstvu, od 31. srpnja do 2. kolovoza u Sevilli.

Janjić i Kolobarić bili su dio zajedničkih priprema kandidata za reprezentaciju, a u Vodicama su trenirali u dvojcu s Krešimirom Ižakovićem, koji je na Jadran poveo još dvojicu rimenaša, Stjepana Pirića i mlađeg seniora Mateja Srba.
– Oni su najčeščće veslali u samcima, a obojica će pokušati izboriti status reprezentativaca, Pirić za A, a Srb traži svoje mjesto u jednoj od posada mlađih seniora.

Za sve njih, dakako, trenažni proces, koji podrazumijeva i uobičajena testiranja, traje sve do kraja ovog mjeseca. A kako su trenirali tijekom zime, za sve najbolje hrvatske veslač(ic)e je prva prava provjera tradicionalni međunarodni Croatia Open 13. i 14. travnja na Jarunu.

D. Kerže