Bled- dan drugi, rezultat gotovo identičan

I u drugom danu 62. Međunarodne veslačke regate na Bledu Iktusovi veslači i veslačice ponovili su uspjehe iz prvoga dana. David Šain u skifu, Patrik i Anton Lončarić u dvojcu bez kormilara te Ivan-Ante Grgić s posadom četverca bez kormilara (Garma, Gojanović-Rakić, Ipsa) osvojili su zlatne medalje, a Aria Cvitanović srebro.

Oko 500 veslača nastupilo je na regati na Bledu, a došli su iz 70 klubova i 14 država. Prvo je Aria Cvitanović u skifu za juniorke ponovila jučerašnji rezultat od 8:18,78 te osvojila drugo mjesto iza Austrijanke Johanne Kristof sa zaostatkom od 3,39, no uvjerljivo je bila bolja od trećepozicionirane Mađarice Mercedesz Nemeth.

Potom su na stazu izašli Iktusovi juniorski reprezentativci Patrik Lončarić i Anton Lončarić u dvojcu bez kormilara te uz brzinu 6:56,68 uvjerljivije nego prvoga dana došli do pobjedničkog postolja. Austrijski reprezentativci Anton Sigl i Lorenz Lindorfer imali su zaostatak od 7,44 sekunde, a broncu je osvojila još jedna hrvatska posada i to riječkog Jadrana – Mateo Stojšić i i Janko Tomac uz zaostatak od 16,40 sekundi iz Lončarića.

Sljedeći Iktusovac koji je nastupio na Bledu bio je Ivan-Ante Grgić u juniorskom četvercu bez kormilara uz provjerenu reprezentacijsku ekipu Frane Filip Garma, Luka Gojanović-Rakić i Fabio Ipsa. Ni za njih nije bilo iznenađenja tako da su s vremenom 6:17,20 uvjerljivo došli do još jedne zlatne medalje, a iza njih su ostali reprezentacija Austrije, posada beogradskog Partizana te reprezentacije Mađarske i Turske.

Iktusov Vedran Steiner plasirao se u B finale te na kraju zauzeo drugo mjesto u skifu za mlađe juniore s vremenom 7:55,73. U toj je konkurenciji u A finalu bio najbolji također hrvatski veslač iz splitskog Gusara – Karlo Borković.

Najbolji Iktusov senior David Šain ponovio je jučerašnju pobjedu, a do zlata je došao uz brzinu 7:06,86 ispred Lukasa Reima iz Njemačke te Švicarca Niklausa Haberthura.

Još je nekoliko hrvatskih predstavnika bilo uspješno u Bledu, bilo da su nastupali za svoje klubove ili s markicom Hrvatskog veslačkog saveza. Zlato je tako osvojio Patrik Farkaš u samcu, a srebro juniorski četverac na pariće Croatia-Mornar (Filip Lesić, Karlo Habuda, Marin Perković, Goran Mahmutović). Anton Vučinić i Nino Perišić (Croatia-Krka) bili su treći u konkurenciji dublova za mlađe juniore, a također su bili brončani mlađi juniori u četvercu na pariće – Niko Anzulović Mirošević, Mario Perhat, Gordan Ćurin i Dino Dobrković (HVK Mornar Split). Katarina Vučina i Talia Kovačić iz VK Croatia bile su srebrne u konkurenciji dublova za mlađe juniorke, a Martina Kaić iz Medulina brončana u konkurenciji skifova za mlađe juniorke. Kako u Hrvatskoj ima još sjajnih mlađih juniorki potvrdile su i djevojke u četvercimana pariće te su srebro osvojile B juniorke Trešnjevke (Matea Vračević, Anamarija Popko, Lana Trišović i Paula Vrban), a broncu B juniorke Istre  (Ina Duraković, Britt de Gravisi, Nina Katarin i Nina Brajković).

Luka Baričević i Mato Brandt kao predstavnici HVS-a osvojili su zlato u dvojcu na pariće s vremenom 6:26,96. Kombinacija Trešnejvka-Medulin-Zagreb – Julia Ivy McCollough, Marina Kaić, Katarina Lara Žaja i Lucija Bogdanovski osvojila je treće mjesto u kategoriji četveraca na pariće za seniorke.

Fotografije: Facebook stranica Veslačkog saveza Slovenije

Facebook galerija