Braća Lončarić i braća Sinković zajedno na pobjedničkom postolju

U finalnoj utrci trećeg Svjetskog kupa, Braća Sinković osvojili su zlatnu medalju, a u cilj su ušli s vremenom 6:16.79. Posada Velike Britanije zauzela je drugo mjesto s vremenom 6:23.10, dok je izvrsno treće mjesto pripalo hrvatskoj posadi, braći Patriku i Antonu Lončariću s vremenom 6:25.89.

Iktusovoj braći Lončarić to je bio prvi nastup u seniorskoj konkurenciji u dvojcu bez kormilara i druga bronca na ovogodišnjem Svjetskom kupu (prvu su osvojili u četvercu bez u Zagrebu). U Italiji je braću Lončarić pratila trenerica Jasminka Kraljević-Čolić.

Braća Sinković su ovim nastupom završili sezonu bez poraza te postali i ukupni pobjednici Svjetskog kupa za ovu godinu. Ovo je bio posljednji test uoči najvažnije utrke – Olimpijskih igara u Tokiju.

Braća Sinković uvjerljivo su briljirali u dvojcu bez kormilara vodeći utrku od prvog do zadnjeg zaveslaja baš kao što su briljirali i Anton i Patrik Lončarić koji su u istoj utrci zauzeli treće mjesto i osvojili broncu.

Sestre Jurković u svojoj utrci osvojile su srebro i uzele naslov ukupnih pobjednica Svjetskog kupa, dok je Damir Martin u samcu zauzeo odlično 4. mjesto.

Patrik i Anton Lončarić su nakon četverca bez kormilara, u kojem su pokušali ostvariti normu za nastup na Olimpijskim igrama, promijenili disciplinu i sjeli u dvojac bez kormilara. Svoju neupitnu kvalitetu dokazali su osvajanjem bronce u starijoj konkurenciji i na najbolji način najavili svoj nastup na Svjetskom prvenstvu seniora do 23 godine koje će se održati od 7. do 11. srpnja u češkim Račicama.

Ukupne pobjednice Svjetskog kupa u dvojcu bez kormilara su i odlične blizanke Josipa i Ivana Jurković koje su nakon zlata u Zagrebu danas osvojile srebro.