Brončana Aria glavna zvijezda Iktusove večeri

U VK Iktus je ove godine malo-malo neka proslava. Prvo se slavilo europsko juniorsko zlato, zatim i svjetska juniorska bronca dvojca bez kormilara Antona i Patrika Lončarića, a u utorak je priređen doček za Ariju Cvitanović, koja je na veslačkom EP-u za mlađe seniore (U-23) osvojila broncu s kolegicama iz Zagreba (sestre Jurković i Krakić) u četvercu bez kormilara. Na EP-u U-23 u Brestu su veslali i Lončarići, koji su bili prvi u B finalu, ukupno sedmi.

Bilo je dojmljivo vidjeti kako su klupski čelnici, kolege, prijatelji Iktusa te sportski djelatnici grada Osijeka i Osječko-baranjske županije dočekali Ariju. Na uspjehe Lončarića kao da su se svi navikli i njihove proslave medalja postale su uobičajene, ali ova bronca 18-godišnje Osječanke ima posebnu čar.

– Aria je sjajna veslačica, nastupila je na velikim juniorskim natjecanjima, ali uvijek su je pratili pehovi i nije mogla pokazati koliko uistinu vrijedi. Nastavila je naporno trenirati i raditi i sad joj se sve to vratilo – rekao je predsjednik Iktusa Daniel Srb.

Aria je teško nalazila riječi kojima bi opisala kako se osjeća.

– Teško je opisati kako se osjećam, ma presretna sam. I hvala svima, mojim trenerima iz kluba, vama što ste me ovako dočekali – kazala je samozatajna Aria, djevojka koja je pokazala da velikim radom i trudom možeš nadići pehove i nesreće te stići do pobjedničkog postolja.

Ivana Liović, Glas Slavonije, objavljeno 4. rujna 2018. godine