VK Iktus drugi na seniorskom Prvenstvu Hrvatske

Na 24.(71.) Hrvatskom veslačkom prvenstvu za seniore pobijedila je zagrebačka Mladost, osječki Iktus je drugi, a Trešnjevka treća. Iktus je osvojio naslove prvaka u četirima iznimno značajnim disciplinama na državnome prvenstvu.

Rijetke su bile godine u kojima je u seniorskim kategorijama Iktus osvojio toliko naslova kao na ovogodišnjm seniorskom prvenstvu, no to još uvijek nije bilo dovoljno za osvajanje titule državnoga prvaka koju su potpuno zasluženo osvojile veslačice i veslači zagrebačke Mladosti. Iktus je uvjerljivo pobijedio u četirima disciplinama, a u Osijek su zlatne medalje i pehare donijela dva dvojca na pariće i to seniorke Maja Anić i Sonja Kešerac te seniori David Šain i Mario Vekić, zatim dvojac bez kormilara s Antom Janjićem i Vjekoslavom Kolobarićem te iznimno uspješna nova klupska kombinacija u četvercu bez kormilara u kojem su veslali Šain, Vekić, Kolobarić i Janjić. Ekipi iz četverca u osmercu su se pridružili Antonio Perić, Bojan Malić, Dino Belić,  Stjepan Pirić i kormilar Marko Pirić te osvojili srebrnu medalju u napetoj i do samog kraja neizvjesnoj utrci s ekipom Mladosti (u kojoj nije veslao njihov ponajbolji veslač Valent Sinković). Bodove za Iktus osvojili su još dvojac bez kormilara za lake seniore, odnosno Dino Belić i Matej Lamza koji su osvojili srebrnu medalju,  kao i dvojac s kormilarom Bojana Malića i Stjepana Pirića (s kormilarom Markom Pirićem), a dvojac na pariće lakih seniora Swena Sabolića i Borne Srba osvojio je broncu.

Ukupno je Iktus osvojio 54,80 bodova na prvenstvu, Mladost je prvak Hrvatske s osvojenih 77,60 bodova, a treća je Trešnjevka s 20,20 bodova. Mladostaši su osvojili titule prvaka u konkurenciji samaca (V. Radonić), četveraca na pariće (Sinković, T. Šain, Rupčić, Šitum) i osmerca (Luka i Vedran Radonić, Šitum, M. Sinković, Matić, Rebić, Ban. i K. Udovičić i kormilar Čeh) te u četiri utrke posada s tzv. lakim veslači(ca)ma (samci Helena Pavković, dvojac na pariće L. Radonić, Pap te dvojac bez kormilara- Filipović, Kavčić).

Za kraj valja spomenuti kako je, izvan utrke za bodove, s državnoga prvenstva stiglo još jedno zlato i to veteranskog osmerca.

ZBIRNA LISTA REZULTATA VESLAČKOGA PRVENSTVA HRVATSKE 2014. 

BODOVANJE FINALNIH UTRKA

Sve fotografije potražite na Facebook stranici Veslačkoga kluba Iktus.