Četverac najbolja hrvatska posada u 2013.

Četverac najbolja posada, Duvnjak najbolji promicatelj Hrvatske u svijetu. Novo izdanje Velikog dana hrvatskog sport ovog je utorka otkrilo najbolje sportašice i sportaše u izboru Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora.

– Iza nas je godina koja nas je ispunila s puno zadovoljstva. Nema velikih ni malih sportova, ima samo izvrsnih i najboljih sportaša – istaknuo je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša na početku svečanosti održane u hotelu Westin.

U pojedinačnoj konkurenciji nije bilo previše dvojbi. Sandra Perković i Ivica Kostelić proglašeni su najboljim hrvatskim sportašima za prošlu godinu.

– Malo mi je teško što moj trener Edis Elkasević nije među laureatima. Posebno bih zahvalila i zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću koji je vjerovao u mene dok su neki drugi sumnjali. Ova godina bila je sjajna, a nadam se da će iduća biti još bolja – rekla je Sandra Perković nakon što je primila nagradu.

Ivica Kostelić zbog priprema nije mogao biti na svečanosti, pa je priznanje HOO-a u njegovo ime preuzeo predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza Miho Glavić. Vaterpolska reprezentacija zaslužila je nagradu u momčadskoj konkurenciji, a ženska karate reprezentacija proglašena je najboljom ekipom. U kategoriji najuspješnijih sportskih parova, štafeta ili posada nagrada je pripala članovima četverca na pariće, Martinu i Valentu Sinkoviću, Damiru Martinu i Davidu Šainu. Njih četvorica u Koreji su se okitili naslovom svjetskih prvaka.

Nagrade za najbolje trenere pripale su Tonćiju Antunoviću i Nikoli Braliću, koji su do naslova svjetskih prvaka odveli jedriličarku Tinu Mihelić, odnosno četverac na pariće.

Zbog svojih igara i ponašanja na terenu, rukometni reprezentativac Domagoj Duvnjak dobio je posebnu nagradu za promicanje Hrvatske u svijetu, a priznanje za fair-play otišlo je u ruke jedrličarke Hane Dragojević i stolnotenisača Vedrana Bakača. Trofej Međunarodnog olimpijskog odbora posthumno je dodijeljen Zdenku Jajčeviću, dok su nagrade za životno djelo dobili Ivo-Goran Munivrana, Zdenko Kobešćak, Josip Petrinović, Hrvatski vaterpolski savez i plivački klub Faros.

D. Petrović, Glas Slavonije 18. prosinca 2013. godine