Četvorka za Europsko juniorsko prvenstvo

Iz veslačkog kluba Iktus na Europsko prvenstvo u veslanju uskoro kreće četvero članova mlade veslačke reprezentacije.

Osječka veslačka četvorka uskoro će se prvo naći na Jarunu kako bi uvježbala posljednje zaveslaje uoči polaska na europsku veslačku smotru. Prvi na put kreće Ivan-Ante Grgić koji će se već u petak pridružiti dalmatinsko-slavonsko-istarskoj kombinaciji u četvercu s kormilarom. Uz Grgića će na mini-pripreme na Jarunu doći Šibenčani Luka Gojanović-Rakić i Frane Filip Garma, Fabio Ipsa iz pulske Istre te kormilar Luka Balek iz splitskoga Gusara. Trener im je Milan Radečić iz VK Krke.

U nedjelju u Zagreb odlazi i Aria Cvitanović koja će ove godine na Europskom prvenstvu veslati s Lorenom Vukić iz zagrebačke Mladosti i to u dvojcu na pariće. Bit će to Arijin prvi nastup  na Europskom prvenstvu jer je tek ove godine postala “prava” juniorka, odnosno A juniorka (2000. je godište).

Patrik i Anton Lončarić juniorskoj reprezentaciji pridružit će se početkom sljedećeg tjedna uz trenera Krešimira Ižakovića koji je i ovogodišnji izbornik juniorske reprezentacije. Dakako da ne odustaju od svoje discipline, dvojca bez kormilara. I Lončarići su 2000. godište, no nastupili su i prošle godine na EP kao najmlađi sudionici te smotre (B juniori).

Europsko juniorsko prvenstvo u veslanju održat će se u njemačkom gradu Krefeldu kod Düsseldorfa 20. i 21. svibnja, a veslači iz Zagreba u Njemačku odlaze u četvrtak, 18. svibnja.