Croatia Indoor 2017. u znaku dva Martina

Rijeka je i ove godine ugostila najbolje hrvatske junior(k)e i senior(k)e na tradicionalnom ergometarskom državnom prvenstvu u suorganizaciji Veslačkog kluba Jadran i Hrvatskog veslačkog saveza. Zbog velikog interesa iz susjednih država, drugo Otvoreno prvenstvo Hrvatske na klasičnoj dionici (2000 m) preseljeno je iz riječke dvorane 3. maj u onu na Zametu. Prijavne kvote dosegnule su ukupnu brojku 450, uz sudjelovanje kompletne juniorsko-seniorske vrste Slovenije, te predstavnika BiH, Italije, Mađarske, Francuske… Prenosimo članak sa stranice HVS-a.

U najatraktivnijoj kategoriji – muškoj seniorskoj, najbolji je bio član zlatnog olimpijskog dvojca na pariće, Martin Sinković (HAVK Mladost). Izostankom bratske polovice novoutemeljenog dvojca bez kormilara, Valenta Sinkovića, koji nije želio ništa rizikovati u postterapeutskom razdoblju nakon ozljede, očekivano najjača konkurencija bili su mu sjajni olimpijski samac Damir Martin (VK Trešnjevka) i bivši kolega iz olimpijskog četverca na pariće, David Šain. Aktualnom pobjedniku (5:51.07) to je treći trijumf zaredom, a ujedno je vlasnik i rekordnog ostvarenja (5:45.5) iz 2015. godine.

– Rijeka nas uvijek lijepo ugosti i veselim se doći u ovaj grad. Naravno, i pobijediti – poruka je pobjednika Martina Sinkovića.

Drugoplasirani Damir Martin (šest sekundi iza pobjednika) pohvalio je ozračje u riječkoj dvorani:

– Kad je konkurencija jaka i veći broj ljudi u dvorani, jači je i natjecateljski naboj, što znači da se mogu postići bolji rezultati i lakše izvući maksimum mogućnosti…

Kod seniora do 23 godine slavio je Slovenac Nik Krebs ispred Luke Baričevića (HAVK Mladost) i Leona Mikulića iz zadarskog Jadrana. dok je kod lakih seniora najbolji bio Luka Radonić (HAVK Mladost) , a u ženskoj konkurenciji Mia Mičuda (VK Trešnjevka).

U konkurenciji seniorki prvo mjesto uvjerljivo je osvojila Teuta Lea Stojaković (HAVK Mladost) ispred još jedne mladostašice Valentine Plejić.

U juniorskoj konkurenciji odlični rezultati Iktusovih Patrika i Antona Lončarića! Za navještaj nove uspješne sezone osječka braća izveslala su vrhunski rezultat za juniore (obojica ispod 6:10), što samo potvrđuje prije izrečenu tezu da su “novi Sinkovići” na vidiku …

Bruna Milinović (VK Trešnjevka) bila je najbrža kod juniorki ispred svoje klupske kolegice Izabele Krakić.

Čelni čovjek riječkog kluba, Andrej Smilović, s neskrivenim je oduševljenjem konstatirao da je broj sudionika porastao čak za 50 posto u odnosu na prošlogodišnje izdanje ergometarskog Croatia Opena.

Među gledateljima u Rijeci našlo se mnogo poznatih veslačkih imena, a zasigurno najzvučnije je bilo ono legendarnog slovenskog veslača Iztoka Čopa.

Tijekom natjecanja u Rijeci je zasjedao i Izvršni odbor Hrvatskog veslačkog saveza, kao i druga radna tijela nacionalne veslačke udruge.

Autor: Petar Milin

Objavljeno 4. ožujka 2017. godine