Dan darovitih učenika uz Davida Šaina

U Osnovnoj školi Antuna Mihanovića u Osijeku danas je obilježen Dan darovitih učenika. U sportskoj radionici organiziran je program pod nazivom “Olimpijski sportovi”, a učenici su mogli sudjelovati u aktivnostima streljaštva, košarke i veslanja. Akciji promocije sporta među mladima pridružio se naš veslač David Šain. 

Danu darovitih pridružio se i hrvatski olimpijac, Iktusov veslač i osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine – David Šain. On je učenicima govorio o veslačkom sportu jednom od sportova koji u gradu Osijeku imaju najdužu tradiciju, ali i sportova koji su ujedno proslavili grad na Dravi i donijeli mu najveća državna, europska i svjetska odličja te brojne generacije uspješnih sportaša. Mladi učenici ove osječke osnovne škole nisu mogli dobiti bolje informacije od onih koje im je ponudio naš vrhunski veslač koji je nakon upornog višegodišnjeg rada, zalaganja te velikih odricanja uspio prije četiri godine dosegnuti vrhunac i san svakoga sportaša – dostići do olimpijskoga odličja. To je rijetko viđeni uspjeh u našem gradu i regiji, ali i pokazatelj da se može i na ovom našem prostoru uz vrijedan rad sportaša i potporu trenera i zajednice postići uistinu sve u svijetu sporta. Dakako da Davidu olimpijsko srebro nije jedini vrhunski rezultat kojeg je postignuo u karijeri (koja još traje) jer je riječ o veslaču koji se “okitio” i nizom drugih odličja na najvećim svjetskim natjecanjima, među kojima su i zlatne medalje osvojene na trima svjetskim prvenstvima. 

Tr

Trenerica Jasminka Kraljević Čolić dopremila je za tu prigodu i nekoliko ergometara kako bi se na njima “okušali” možda neki budući uspješni osječki veslači. Na radionici o veslanju sudjelovalo je tridesetak učenika, a zanimljivo je kako je njih desetak već istoga dana poslijepodne došlo do Veslačkoga kluba Iktus s roditeljima raspitati se o uvjetima za treniranje, a nekoliko njih je već upisano u školu veslanja našeg kluba. Zahvaljujući trenerici Kraljević Čolić i Davidu Šainu u klub dolaze nova djeca, budući sportaši, a uvijek se valja nadati kako će netko od njih osim uživanja na vodi, treninzima i u promociji sporta i zdravoga života uspjeti ostvariti i uspješnu veslačku karijeru.

Osim što je učenicima OŠ Antuna Mihanovića privukla pozornost i upoznala ih s načinom treniranja uz olimpijca Šaina, trenerica Jasminka Kraljević Čolić pozvala je i svu ostalu osječku djecu  da se uključe u veslanje i pokažu sebi i drugima kakve su im mogućnosti. Podsjetila je kako su upisi u školu veslanja mogući gotovo tijekom cijele godine i djeca od 10 do 14 godina uvijek su dobrodošla na razgovor i upoznavanje u klupskim prostorijama na Promenadi (Šetalište kardinala Franje Šepera 1.D). Službeno je za upis u školu veslanja potrebno stupiti u kontakt s trenericom koja je voditeljica škole i to u klubu- ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom u 19 sati te subotom u 10 sati ujutro. Poželjno je, naravno, da djeca u klub dođu s roditeljima te na licu mjesta vide kako izgledaju treninzi u školi veslanja, što se sve radi, kako izgleda klub i slično. Dobrodošli u Iktus! 

 (foto: Iva Tucaković)