Skupština VK Iktus i priznanja najboljima

Daniel Srb izabran je ponovo za predsjednika Veslačkoga kluba Iktus za sljedeće dvije godine, Davor Lončarić novi je predsjednik Skupštine Iktusa, izabrani su i novi članovi Predsjedništva te Nadzornog odbora. Zaslužnim su članovima proglašeni prof.dr. Branimir Marković i mr.sc. Jure Glavaš. Dodijeljena su i priznanja osvajačima zlatnih medalja na Prvenstvu Republike Hrvatske te posebne plakete sudionicima i osvajačima medalja na europskom i svjetskom prvenstvu.

 

Na skupštini su proglašeni zaslužni članovi VK Iktus – prof.dr.sc. Branimir Marković i mr.sc. Jure Glavaš, prvi državni reprezentativac kluba iz 1973. godine. Posebna klupska priznanja (srebrnjake) primili su najbolji sportaši u klubu – osvajači 6 naslova prvaka na ovogodišnjem državnom prvenstvu (seniorska zlata u dvojcu bez, četvercu bez i četvercu sa te juniorskom zlatu u dvojcu bez, četvercu bez i osmercu) – David Šain, Vjekoslav Kolobarić, Dino Belić, Krešimir Forjan, Anton Lončarić, Patrik Lončarić, Ivan-Ante Grgić, Marko Iža, Vedran Steiner, Leon Jug, Marijan Lovković, Bruno Bašić i Marin Kovač. Osvajači medalja i sudionici europskih i svjetskih prvenstava dobili su i posebne plakete- priznanje za ostvarene uspjehe, a to su Patrik i Anton Lončarić (osvojen naslov svjetskih juniorskih prvaka u dvojcu bez kormilara, nastup na juniorskom EP i osvojeno 7. mjesto u istoj disciplini te osvojena bronca na EP za mlađe seniore u četvrercu bez kormilara), Ivan-Ante Grgić (naslov europskog juniorskog prvaka u četvercu s kormilarom, nastup i osvojeno 4. mjesto na SP u četvercu bez kormilara te osvojena bronca na EP za mlađe seniore u četvercu bez kormilara) i Aria Cvitanović (nastup na juniorskom EP i 15. mjesto u samcu na SPJ).  

Jednoglasno je na skupštini za predsjednika VK Iktus izabran Daniel Srb i predsjednik Skupštine kluba Davor Lončarić. U Predsjedništvu Veslačkog kluba Iktus sljedeće će dvije godine raditi Daniel Srb (predsjednik), Davor Brust, Darko Cvijić, Boris Čagalj, Branko Kovač, Vladimir Krajnović, Zdravko Pavić, Branimir Srb i Mario Štimac, a u Nadzornom su odboru Mario Staščik (predsjednik), Željko Betlehem i Vjekoslav Kolobarić

Predsjednik kluba Daniel Srb istaknuo je u svom izvješću kako je protekla godina bila najuspješnija u povijesti kluba kada su u pitanju nastupi i osvajanje medalja na velikim svjetskim natjecanjima jer je nakon ogromnog uspjeha Davida Šaina i osvajanja srebrne medalje na Olimpijskim igrama 2012. godine Iktus prvi put u povijesti i to u samo jednoj godini dobio osvajače juniorskog svjetskog zlata (braća Lončarić), europskog juniorskog prvaka (Grgić) i broncu na Europskom prvenstvu za mlađe seniore (Grgić i Lončarići). Podsjetio je i kako je ostvarena odlična suradnja s Gradom Osijekom, Osječko-baranjskom županijom i osobno s gradonačelnikom Ivanom Vrkićem koji je pokazao veliko razumijevanje i dao odgromnu potporu klubu koja je na kraju rezultirala i velikim, povijesnim rezultatima. Zahvalio je i svim sponzorima, napose osječkoj Saponiji koja značajno pridonosi razvoju kluba. Ovu kalendarsku godinu Iktus završava u “plusu”, a potporama grada, županije, sponzora i članarine osigurano je gotovo 800 tisuća kuna (više od polovice tog iznosa potpora je grada Osijeka zahvaljujući kojoj u klub stiže i jedan novi čamac -skif za Davida Šaina). Srb je dodao kako je klub u potpunosti opravdao uložena sredstva te kako zaslužuje i nastavak potpore jer je jedini klub koji je osvojio drugo mjesto u državi te tri velike medalje na međunarodnim prestižnim natjecanjima. 

Glavni trener Krešimir Ižaković govorio je pojedinačno o ostvarenim rezultatima rekavši kako je Iktus “skočio” s petog mjesta u Hrvatskoj prije dvije godine na drugu poziciju, no dodao je kako je moglo biti i osvojeno državno klupsko prvenstvo da je na vrijeme, a ne preko noći uoči državnoga prvenstva, donesena odluka da juniori mogu nastupati u više seniorskih natjecanja, a ne samo u jednoj kategoriji. Izrazio je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima u 2017. godini, trima medaljama na velikim međunarodnim natjecanjima te povratkom u hrvatski vrh s relativno malim brojem veslačica i veslača koji su osvojili, među ostalim, 6 naslova prvaka države.   

 

Facebook galerija