David donosi srebro u Osijek!

Slučajno ili ne – upravo je najveći uspjeh u povijesti Veslačkoga kluba Iktus i stogodišnje tradicije veslanja u Osijeku  prva vijest na novim internetskim stranicama našega kluba.  Klub uz našeg srebrnog olimpijca Davida Šaina na najljepši mogući način okreće svoju stranicu povijesti.


Hrvatski četverac na pariće u čijem sastavu je i naš član David Šain osvojio je srebrnu medalju na XXX. Olimpijskim igrama u Londonu – prvu medalju za Hrvatsku ovih Igara. Sjajna sezona tako je okrunjena vrhunskim nastupom i medaljom na koju svi zajedno možemo biti ponosni i zahvalni. Čestitke našem četvercu, njihovom treneru Nikoli Braliću i svima zaslužnima za ovaj veliki uspjeh.

MARTIN SINKOVIĆ: Velik je ovo rezultat, ali očekivali smo pobjedu. Smetao je vjetar, koji je okrenuo, morali smo više vrtjeti. Dali smo sve od sebe, dobro smo odveslali, ali jednostavno nije bilo dovoljno.

DAMIR MARTIN: To srebro će biti sjajnije s vremenom. Vrijeme nam je presudilo. Čamac nije bio naštiman za tu promjenu, no unatoč svemu jako smo dobro veslali.

DAVID ŠAIN: Nijemci su jako brzo krenuli i poveli utrku. Uvijek su to radili, ali mi smo ih uvijek kroz sredinu dobivali. Ali takvi su danas bili uvjeti, vesla su tako bila namještena. Shvatit ćemo kasnije da smo sretni i zadovoljni i sa srebrom.

VALENT SINKOVIĆ: Nije se dalo više izvući u ovoj trci. Šteta zbog prvog mjesta, ali moramo biti sretni medaljom, medalja je ipak medalja. Mi smo tek počeli, puno je toga ispred nas. Treba izvući pouke iz ovoga.