David Šain nije se odrekao odlaska u Rio de Janeiro

David Šain u Istri radi na fizičkoj spremi. “Dokle god postoji bilo kakva šansa lovit ću odlazak na OI u Rio”, kaže Šain. Osječki veslač okreće se skifu, ali još nije odustao od novog pokušaja u “dvojcu bez”.

Veslačka sezona je završila, ali u osječkom Iktusu nema odmora. Kad god dopuste vremenski uvjeti i situacija na Dravi, u pogonu su čamci i vesla, ali trenutačno se više rade bazični treninzi na suhom, koji su temelj priprema za sljedeću godinu.

I dok većina “iktusovaca” trenira u Osijeku, David Šain ‘skoknuo’ je do Pule.

– Ovo je privatno-poslovni boravak u Puli. Došao sam u posjet ocu, ali treninzi su obvezni. Puno trčim i vozim bicikl, koristim lokalitete gdje ima brdovitog terana jer to je odlično za sam trening. Ovdje ću biti devet dana, treniram u VK Medulin, odradim teretanu i ergometar, ali uglavnom trčim, ili sam na biciklu. Zadovoljan sam kako se sve odvija – referirao je iz Istre David Šain.

Vrijeme u Istri je odlično pa Šain poručuje: “Možda neću na vodu, ali postoji mogućnost da se ove godine još koji put okupam u moru”.

– Veslat ću kad se vratim u Osijek, a zatim i na “vodenim pripremama”, a boravak ovdje koristim za treninge na suhom jer mi je prioritet da se na najbolji mogući način fizički pripremim za sljedeću sezonu.

A Šain će vrijeme priprema i početak sljedeće godine iskoristiti i kako bi se potvrdio u samcu. Nakon kraha na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, gdje je pokušao u dvojcu bez kormilara s Mariom Vekićem potpuno se okreće skifu. Ili…

– Veslat ću u samcu, iako to još nije definitivno. Možda ponovno uskočim u neki “dvojac bez”, možda s Vitom Čavrljem iz Splita.

Je li bilo dogovora i pregovora na relaciji Šanin – Čavrlj.

– Nismo pričali o tome, bar ništa konkretno. Sve ovisi kako ćemo se pokazati na početku sezone u samcu. Ako obojica budemo dobri, zašto ne bismo pokušali u dvojcu.

A i u tom mogućem dvojcu Šain ima velike ambicije. Nada u odlazak na Olimpijske igre 2016. u Rio de Janeiru nije izgubljena.

– Naravno da nije. Dokle god postiji bilo kakva šansa lovit ću taj Rio. Posljednje vize za Olimpijske igre vade se u lipnju sljedeće godine, a dokle god ima šansi, ja ne odustajem – poručio je najbolji osječki veslač.

Put u Rio već je osigurao skifist Damir Martin, kao i braća Sinković u dvojcu na pariće, a Šain se nada kako će nakon lipnja 2016. hrvatska veslačka olimpijska ekspedicija biti bogatija za još kojeg člana.

Ivana Liović, Glas Slavonije

Objavljeno 5. studenog, 2015.