David Šain peti put izabran za najsportaša

David Šain najbolji je sportaš grada Osijeka za 2013. godinu u izboru Gradskog radija, čije je proglašenje pod “ravnanjem” urednika tog radija Marija Mihića jučer održano u ZOO hotelu. Veslač Iktusa i hrvatski reprezentativac do rekordne pete uzastopne krune stigao je s maksimalnim 221 bodom.

 

U 17. izdanju ovog izbora sudjelovalo je 17 osječkih sportskih novinara koji su birali između ukupno 13 kandidata koji su prošle godine ostvarili zapažene rezultate na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Drugo je mjesto pripalo Robertu Seligmanu (GK Osijek Žito) sa 193 boda, a treće Ivanu Horvatu (AK Slavonija Žito) sa 160. Potom slijede Donna Vekić (TK Osijek) 157, Matko Bulka (KK Osijek) 147, posada Ante Janjić/Vjekoslav Kolobarić (VK Iktus) 133, Andrej Korosteljev (GK Inova gim) 127, Mario Mušanić (KK Osijek) 99, Saša Milinković (HK Osijek) 78, Violeta Baban (ŽNK Osijek) 69, Matej Sabanov (TK Osijek) 56, Dražen Ćavar (MNK Osijek Kelme) 53 i Robert Celan (MOK Mursa Osijek) 49.

Šain je naslov najboljeg osječkog sportaša zaslužio zahvaljujući još jednoj uspješnoj sezoni u reprezentativnom četvercu na pariće. Posada u kojoj su još veslali Valent i Martin Sinković te Damir Martin treći je put osvojila Svjetski kup, a na Svjetskom je prvenstvu u Južnoj Koreji hrvatski četverac stigao do zlata. Naslov svjetskog prvaka izboren je preko Nijemaca, olimpijskih prvaka iz Londona, koji su ovaj put morali priznati primat hrvatskom četvercu za kojim su u finalu zaostali 82 stotinke.

– Zahvaljujem Gradskom radiju, velika je čast pobijediti u ovakvoj konkurenciji. Nadam se da će i ubuduće biti još dobrih rezultata i da ćemo imati razloga zajedno se veseliti, kazao je Šain nakon što je iz ruku gradonačelnik Osijeka Ivice Vrkića primio priznanje za najboljeg sportaša Osijeka za 2013. godinu.

Osim najboljeg sportaša, kojeg biraju novinari, tradicionalno je izabran i najpopularniji sportaš, a o ovoj su nagradi odlučivali slušatelji Gradskog radija. I ovdje je slavio Šain koji je također obranio lanjski primat s ukupno 64 glasa. Drugi je Seligman (31), treća Vekić (24), a zatim slijede Milinković 16, Horvat 7, Korosteljev 5, Baban 2, te Ćavar, Celan, Bulka, Mušanić, Janjić/Kolobarić i Sabanov s po jednim glasom.

– Još jednom velika hvala slušateljima koji su glasovali za mene – dodao je apsolutni pobjednik i najbolji osječki sportaš u protekloj godini. Nagradu za najpopularnijeg sportaša, rad slikara Stjepana Šandrka, Šainu je uručio dožupan osječko-baranjski Dragan Vulin.

G. Roguljić, Glas Slavonije, objavljeno 30. siječnja, 2014.