David Šain: U Sevillu idemo po zlato koje nedostaje

Za veslače u posadi četverca na pariće koji su lani na Olimpijskim igrama u Londonu osvojili srebrnu medalju, nema odmora. Nakon dvije izazovne utrke na regati u njemačkom Essenu, samo su tri dana boravili su u matičnim klubovima. Trener Nikola Bralić, naime, opet će ih okupiti danas gdje će nastaviti zajednički trenirati na Jarunu sve do odlaska na Europsko prvenstvo. Na uzburkanom Baldeneyseeu, podsjećamo, popularni “Croexpress” pobijedio je u subotu ispred čamca Velike Britanije, a dan kasnije su sporije bile dvije njemačke posade.
– Opet smo bili na visini zadatka. Uvjerljiviji smo bili u nedjelju ali na to nije utjecala činjenica da su nam konkurenti Nijemci, reći će David Šain član četverca na pariće zajedno s Damirom Martinom i braćom Sinković.
– Zaista nismo znali tko je u kojoj kombinaciji naših domaćina čak niti nakon utrke jer su se dodjeljivale samo medalje pobjedniku. Kasnije smo prepoznali da je, ustvari, trećeplasirani čamac bio onaj koji nas je pobijedio u Londonu s tim što je, uz Schulzea, Schoofa i Grohmanna, kao novi čovjek, bio 19-godišnji Ole Daberow. Još jednom su nas uvjerili kako imaju bogat izbor vrhunskih veslača iz kojeg traže najbolji četverac. Mislim da, uz spomenutu trojku s Etona, najviše izgleda da uđe u posadu ima njihov najbolji i najiskusniji skifist Marcel Hacker. No, to nas mnogo ne zanima, mi smo, kao i uvijek dosad, okrenuti našem radu.
Sevilla bi, od 31. svibnja do 2. lipnja mogla donijeti našim “srebrnim veslačima” nov vrhunski sportski izazov ?
– U svakom slučaju, jer zlatnu medalju s Europskog prvenstva još nemamo. Bili smo i pobjednici Svjetskog prvenstva, Svjetskog kupa, imamo i olimpijsko srebro…
D. Kerže, Glas Slavonije 16. svibnja 2013. godine