Dobrodošli na Miholjsku regatu

Sve je spremno za ovogodišnju Miholjsku veslačku regatu u Osijeku. Veslački klub Iktus poziva sve Osječanke i Osječane da u subotu, 1. listopada provedu nekoliko ugodnih sati uz rijeku Dravu i pogledaju utrke, a domaćini su i ove godine pripremili domaće kolače i kiflice te pečene pljeskavice i kobasice po vrlo pristupačnim cijenama. Čeka nas lijepo vrijeme i dobra atmosfera na jedinoj osječkoj veslačkoj regati. 

Nastupit će 80 veslačkih posada u 18 utrka, stigle su prijave iz Mohača, Subotice, Maribora, Vukovara, Novog Sada i Zagreba, a dobar dio utrka popunile su posade domaćeg Iktusa. Regatni odbor sastaje se u 9:30 sati, a nakon toga zasjedaju i suci u 10 sati. Prva utrka krenut će u 11 sati i 30 minuta, a Miholjsku regatu otvorit će stariji kadeti u četvercima na pariće. To je jedna od četiriju utrka četveraca koje se boduju u Dunavskom kupu, u kojem trenutačno sudjeluje 6 klubova iz Hrvatske, Srbije i Mađarske. Osim četveraca kadeta u Dunavskom kupu boduju se rezultati četveraca kadetkinja te mlađih juniorki i mlađih juniora (posljednja utrka u 14:32). Tradicionalno se veslaju i dvije memorijalne utrke u znak sjećanja na dvojicu veslača Iktusa – Jerka Velata i Petra Ivića koji su poginuli u Domovinskom ratu, a riječ je o utrkama skifova za seniore te mlađe juniore. 

Miholjska regata posljednje je natjecanje na kojem će se VK Iktus i HVK Vukovar pripremati za središnji veslački događaj u našoj zemlji, a to je Hrvatsko veslačko prvenstvo koje se održava sljedećeg vikenda, od 7. do 9. listopada 2016. godine. Tradicionalno se regata održava tijekom vikenda koji je najbliži rujanskom blagdanu Svetog Mihovila čije ime nosi župa kojoj pripada sjedište Veslačkoga kluba Iktus. 

Veslački klub Iktus zahvaljuje brojnim pokroviteljima i sponzorima bez kojih bi bilo nemoguće organizirati ovu sportsku manifestaciju, a među sponzorima posebno ističemo Grad Osijek, Osječko-baranjsku županiju, OTP banku te tvrtke Belje, Vodovod, Saponiju i Zuber d.o.o. iz Višnjevca.