Druga regata Veslačkog kupa M. Finderlea

Mladim iktusovcima po tri prva i treća mjesta. Nakon Bakra, druga regata Veslačkog kupa Miljenka Finderlea za sezonu 2014./2015. održana je u nedjelju u Zagrebu. Ovaj put, za razliku od bakarskog natjecanja, veslali su i članovi osječkog Iktusa, ali u nekompletnom sastavu.

– Poznato je da mi ne nastupamo na svim regatama tog natjecanja jer se godinama ne slažemo s nekim njegovim organizacijskim odredbama. Zato nam ni u nedjelju nisu bili bitni bodovi i pobjede, nego smo tu priliku iskoristili za provjeru nekih juniorskih posada uoči Prvenstva Hrvatske za mlađe uzraste koje se ove godine održava u listopadu – rekao je Branimir Steiner, iskusni trener Iktusa.

Osječki su mladići i djevojke osvojili po tri prva i treća mjesta, što je Iktusu donijelo 78 bodova i šesto mjesto. Prva je bila Trešnjevka sa 127 bodova. Trešnjevka vodi i u sveukupnom poretku (225), dok je Iktus trenutno sedmi sa zagrebačkih 78 bodova.

Još jednom je neslućen potencijal iskazala juniorka Teuta Lea Stojaković pobijedivši uvjerljivo u utrci samaca (8:02,93) ispred Marine Kaić iz Medulina koja je u ciljnoj ravnini zaostala dvadesetak sekundi! Zanimljivo je da je treće mjesto zauzela Mia Drkulec (8:36,86), a četvrto još jedna osječke juniorka, Teutina sestra Leira Baruh Stojaković (8:42,76). Osim Teute, prvo mjesto na Jarunu u nedjelju su osvojila i dva dvojca na pariće: za juniore u sastavu Matej Lamza i Borna Srb (6:56,48) i za mlađe juniore (Ivan Ante Grgić i Dino Steiner) sa 7:00,31. Osim juniorke Drkulec u skifu, treće mjesto zauzeli su i dvojac bez kormilara mlađih juniora (Mislav Konjik i Krešimir Forjan) sa 7:37,11, te dvojac na pariće mlađih juniorki (8:14,84) u kojem su veslale Daria Ćaćić i Zlata Pinotić. Od mladih veslač(ic)a Vukovara brončanu je medalju osvojila samo Marijana Bataković (9:08,18) u samcu za mlađe juniorke. HVK Vukovar osvojio je 28,6 bodova, pa je u sveukupnom poretku, među 15 klubova, trenutno na 13. mjestu.

Dragutin Kerže, Glas Slavonije (objavljeno 24. rujna 2014. godine)