Dva zlata i srebro za Iktus

Na seniorskom dijelu Prvenstva Republike Hrvatske u veslanju Iktus je osvojio 22,40 bodova što je bilo dovoljno za 4. mjesto u državi. Ikus je nastupio u pet disciplina, a osim tri medalje osvojeno je jedno 4. i jedno 5. mjesto.

Trenutačno je vodeća Trešnjevka sa 61,40 bodova, slijedi Mladost s 58,60 bodova te treća Croatia s 35,80 bodova. Zadarski Jadran vrlo je blizu Iktusu s 22 boda tako da će ukupan rezultat ove godine biti neizvjestan, nakon juniorskog dijela državnoga prvenstva koji se održava u srpnju.

Kao što je bilo i očekivano, nakon sastavljanja konačnog rasporeda veslača i posada Iktus je uvjerljivo osvojio dva naslova državnih prvaka. Prvo je do zlata doveslao četverac s kormilarom u kojem su veslali Ivan-Ante Grgić, Vjekoslav Kolobarić te Patrik i Anton Lončarić uz kormilarku Emiliju Arvaj koji su bili bolji od posada zadarskog Jadrana, Trešnjevke, Zagreba i Gusara. Nakon njih nastupio je David Šain koji je s vremenom 7:12,22 uvjerljivo bio najbolji u skifu te s gotovo 20 sekundi prednosti osvojio zlato ispred drugoplasiranog Mate Brandta (HVK Vukovar) i trećeplasiranog Mislava Đomlije iz VK Jarun.

U četvercu bez kormilara također je nastupila posada Grgić-Kolobarić-Lončarić-Lončarić koja je za Iktus osvojila srebrnu medalju. Bolja je od njih bila posada Mladosti (Sinković-Sinković-Ukropina-Banović), dok je broncu osvojila Trešnjevka (Udovičić-Piton-Radonić-Bijelić).

Aria Cvitanović veslala je u samcu seniorki i osvojila četvrto mjesto, a bolje su od nje bile pobjednica Marcela Milošević (Trešnjevka), srebrna Josipa Jurković (Trešnevka) te brončana Valentina Plejić (Mladost).

Puno se očekivalo od konačno sastavljenog Iktusovog seniorskog osmerca koji je na kraju osvojio peto mjesto, bez osvojenih bodova na prvenstvu. Brži su bili osmerci Mladosti (zlato), Croatije (srebro) i Trešnjevke (bronca), te četvrti Jadran Zadar s kojim je Iktusov osmerac prošao kroz cilj u istoj sekundi. U Iktusovom osmercu veslali su Dino Belić, Frano Škojo, Vedran Steiner, Krešimir Forjan te posada četverca s kormilarom- Vjekoslav Kolobarić, Patrik Lončarić, Anton Lončarić i Ivan-Ante Grgić uz kormilarku Emiliju Arvaj.

Osim seniorskih nastupa važno je istaknuti i vrijedne i uporne veteranke Anu Snseović i Mirelu Ižu koje su također imale zapažen nastup te u dublu i osmercu osvojile zlatne medalje u svojoj konkurenciji. Ukupno su osvojile čak četiri zlata.

Svi rezultati prvenstva mogu se pogledati OVDJE. Zahvaljujemo na fotografijama Sandri Capan i Darku Radmaniću.

 

Facebook galerija