FOTO Četiri zlata za Iktus na VKMF-u

Na regati Veslačkoga kupa Miljenka Finderlea u Zagrebu Iktusovci su osvojili četiri zlata, dva srebra i dvije bronce. Uvjerljivo su i ovaj put najbolji Osječani bili Kolobarić i Janjić u dvojcu.

Vjeko i Ante uvjerljivo su osvojili zlato u dvojcu za seniore uz rezultat 6:45:92, a u istoj je disciplini njihov klupski kolega Matej Srb bio treći i to u kombinaciji s Mladostašem  Karlom Udovičićem (6:54:01). Na regati M. Finderlea ponovno su bile odlične Iktusove djevojke- mlada kadetkinja Aria Cvitanović ponovno je osvojila zlato u samcima, dok je bila odlična zlatna i juniorka Mia Drkulec, također u skifu. Dvojac na pariće mlađih juniorki Ane Zobundžije i Teute Stojaković također je pomeo konkurenciju i osvojio još jedno zlatko za VK Iktus. Sonja Kešerac osvojila je treće mjesto među seniorkama u skifu. Dvojac na pariće seniora bio je srebrni (Nedjeljko Rado i Kristijan Landeka), kao i dvojac starijih juniora (Domagoj Petanjak, Oliver Kandrač).

U A finale još su ušli kadeti u samcima (Marko Iža na kraju je bio 4., a Patrik Lončarić 5.), juniorski samac Swena Sabolića bio je na kraju 5., Dominik Matijević i Dario Rudec  bili su četvrti u dvojcima za starije juniore, a dvojac na pariće starijih juniora (Mario Milić, Ivan Katalinić) osvojili su 6. mjesto, baš kao i seniorka Maja Čavlović u samcu.

Galeriju fotografija pogledajte i na Facebook stranici VK Iktusa.

Sutra je u Zagrebu nastavak veslačkoga natjecanja jer već u 9 ujutro počinju kvalifikacije za Inretr City regattu. Na današnjoj regati u Zagrebu nisu nastupili David Šain, braća Sinković i Damir Martin (osim što su dijelili medalje) jer su članovi posade Cro expressa održali na Jarunu prve pripreme za svjetska natjecanja.

Autor teksta i fotografija: Davor Lončarić