FOTO Croatia Open 2013.- zlato za Kolobarića i Janjića

Vjekoslav Kolobarić i Ante Janjić najbolji su Iktusovi predstavnici na ovogodišnjoj iznimno jakoj međunarodnoj regati Croatia Open 2013. koja je održana ovog vikenda u Zagrebu. Iktusov dvojac bez kormilara u prvom danu natjecanja osvojio je zlato u A finalu uz brzinu 7:03:72 te iza sebe ostavio posadu Gusara, dvije ekipe iz Austrije te Jadran Zadar i Mladost.


David Šain nije se plasirao u A finale samaca te je u B finalu bio treći s vremenom 7:32:38, a u toj je disciplini uvjerljivo najbolji bio Damir Martin iz Trešnjevke (7:09:50) iza kojega su bili Valent Sinković, Mladost (7:17:53) i Luka Špik, Slovenija (7:17:98).

U prvom danu regate od Iktusovaca su u A finalu završili seniorka Maja Čavlović osvojivši 5. mjesto u lakim samcima, a četvrta mjesta osvojili su juniorke Teuta Stojaković i Ana Zobundžija u dvojcu na pariće te u istoj disciplini za juniore Borna Srb i Mario Milić. Matej Srb i Stjepan Pirić osvojili su četvrto mjesto u dvojicam bez u utrci u kojoj su premoćno pobijedili braća Valent i Martin Sinković. Swen Sabolić iz Iktusa i Marko Milotić iz Istre pobjednici su utrke dvojaca u kategoriji starijih juniora. Sonja Kešerac (Iktus) i Ana Anić (Jadran Rijeka) osvojile su srebro, a broncu u Osijek nosi četverac juniora – Dominik Matijević, Oliver Kandrač, Domagoj Petanjak i Dario Rudec.

Croatia Open bila je i mjesto za promociju ovogodišnje sezone veslanja za Croatia express. David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković u četvercu na pariće uvjerljivo su pobijedili uz rezultat 6:15:66 četverce iz Slovenije (6:18:96), Estonije (6:19:94) i Austrije (6:39:82). Zanimljiva je bila i utrka četveraca bez kormilara u kojoj su srebrnu medalju osvojili veslači Gusara i Iktusa – Skelin, Čavrlj, Janjić i Kolobarić.

Dobre su rezultate postigli i Iktusovi najmlađi veslači – Aria Cvitanović, Marko Iža, Patrik Lončarić i Anton Lončarić s četiri srebrne medalje u konkurenciji 50 skifova i 35 dvojaca na pariće.

Detaljne rezultate regate Croatia Open 2013. pogledajte na stranici Veslačkog saveza Zagreba