FOTO Hrvatsko veslačko prvenstvo 2013., 1. dan

Janji i Kolobari

Završio je prvi dan natjecanja na Hrvatskom veslačkom prvenstvu 2013. koje se održava u Zagrebu. Polako se zbrajaju bodovi, a VK Iktus ponovo je osvojio pristojan broj odličja. Na Jarunu se finalne utrke održavaju i sutra (u nedjelju, 15. rujna).

 

Borna Srb

Prvo zlato za Iktus danas je osvojio Borna Srb u lakim samcima za seniore (slika gore). Ubrzo nakon Borne u cilj su kao treći stigli stariji juniori (slika dolje) te u Osijek nose broncu Oliver Kandrać, Domagoj Petanjak, Robert Kralik, Dominik Matijević i kormilar Dorijan Činčurak u četvercu.

4 plus jma

David Šain osvojio je srebro, bolji od njega bio je Damir Martin u samcu (slika dolje).

David Šain

Još jedno zlato osvojili su Ante Janjić i Vjekoslav Kolobarić u dvojcu bez kormilara, Maja Čavlović bila je treća u samcima seniorki, a srebro su osvojili Dino Belić i Bruno Pirić u dvojcu bez kormilara za lake seniore. Srebro su osvojili i seniori u četvercu s kormilarom u kojem su veslali Stjepan Pirić, Matej Srb, Kristijan Landeka, Nedjeljko Rado i kormilar Marko Pirić. U A finalu nastupio je i mlađi junior Dino Steiner i zauzeo šesto mjesto. Maja Anić bila je na kraju peta u samcu za seniorke dok se drugoj seniorki, Sonji Kešerac dogodila nezgoda s lopočima na Jarunu tako da se nije niti kvalificirala u finale. Nesreća je pratila i stariju kadetkinju Ariju Cvitanović koja nije završila kvalifikacijsku utrku. Peti u ukupnom poretku bili su mlađi juniori u osmercu.

Dario Rudec bio je prvi u B finalu za juniore (ukupno 7. mjesto na prvenstvu), a isti rezultat ostvarili su Swen Sabolić i Mario Milić u juniorskom dvojcu na pariće. Antonio Perić bio je drugi u B finalu. Rezultate subotnjih utra možete pogledati na stranici veslanje.hr i to ZBIRNO ili POJEDINAČNO.

Natjecanje se nastavlja sutra, a finalne utrke počinju u 8,30 sati. Više fotografija pogledajte na Facebook stranici VK Iktus.

Tekst i foto: Davor Lončarić