FOTO: Iktus na vukovarskoj regati Sv. Filipa i Jakova

U subotu, 2. svibnja 2015. godine, mladi predstavnici Iktusa nastupili su na 12. tradicionalnoj Regati Svetih Filipa i Jakova u Vukovaru. Regata se održava u sklopu proslave Dana grada Vukovara, a utrka četverca bez kormilara za juniore memorijalna je utrka hrvatskih branitelja- veslača HVK Vukovar koji su poginuli u Domovinskom ratu.

Kako je istaknuo predsjednik HVK Vukovar Siniša Šijanović nastupilo je osam hrvatskih veslačkih klubova s više od 250 veslačica i veslača. Veslačku je regatu otvorio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je bivši vukovarski veslač, a i danas ga se može vidjeti u skifu na Dunavu kad pronađe slobodnog vremena. Trenutačno HVK Vukovar ima više od 60 veslačica i veslača, a 11. svibnja klub će proslaviti 103. rođendan. U Domovinskom je ratu poginulo ili nestalo čak 32 članova HVK Vukovar i jedna od utrka posvećena je upravo njima.

Kada su u pitanju veslači Iktus, nastupili su samo kadeti i mlađi i stariji juniori. Prvu su medalju u subotnjem natjecanju osvojili kadeti Vedran Steiner i Dominik Halilović koji su bili treći u utrci dvojaca na pariće. U samcu za B juniore Marijan Lovković bio je četvrti. Jedino zlato iz Vukovara su u Osijek ponijeli mlađi juniori Patrik i Anton Lončarić koji su pobijedili u utrci dvojaca na pariće pretekavši ovogodišnje najozbiljnije protivnike iz zagrebačke Trešnjevke i Croatije. U istoj su utrci Leon Jug i Lovro Rado bili 5., a Dejan Jurković i Marko Pirić 6. B juniorka Aria Cvitanović bila je treća u samcima za mlađe juniorke, a njena klupska kolegice Ozana Prisuda osvojila je 5. mjesto u istoj utrci.

Dino Steiner i Robert Juriša osvojili su srebro u utrci dublova za A juniore, dok je A juniorka Leira Baruh Stojaković zauzela 6. mjesto među juniorskim skifisticama.