FOTO: Jumbo 2016.

Na zagrebačkom Jarunu proteklog je vikenda (4. i 5. lipnja 2016.) održana tradicionalna Jumbova regata koju organizira Veslački klub Jarun.

Prvoga dana regate prvu je medalju osvojio Krešimir Forjan koji je u dvojcu bez kormilara veslao s Marinom Maletićem iz domaćeg kluba Jaruna, a osvojili su srebrnu medalju u kategoriji dvojaca za A juniore (2-JMA) s vremenom 7:22,27 dok je pobijedila posada Krke s prednošću od 4 sekunde, a treći su bili veslači bugarskog veslačkog saveza. Iktusov veteranski dubl (2xVM) u kojem su veslali Karlo Suk i Željko Betlehem osvojio je prvo mjesto u svojoj konkurenciji. Teuta Lea Stojaković uvjerljivo je dominirala u utrci skifistica među juniorkama i pobijedila s vremenom 8:15,95 dok je najsjajniju medalju osvojio i četverac na pariće mlađih juniorki s vremenom 7:29,26 a u toj su posadi bile Marta Rakitić, Aria Cvitanović, Karla Ambruš i Ozana Prisuda. Iktusova seniorka Sonja Kešerac bila je treća u svojoj kategoriji s vremenom 8:52,38 dok su bolje od nje bile predstavnice Veslačkog saveza Bugarske (Desislava Georgieva 8:40,90) te Medulina (Marina Kaić 8:33,18). Brončanu medalju osvojili su Patrik i Anton Lončarić veslajući dvojac na pariće za A juniore (iako pripadaju mlađim juniorima) uz vrijeme 7:00,17 i od njih su bile bolje dvije posade bugarskog veslačkog saveza. U toj su A finalnoj utrci Vedran Steiner i Dominik Halilović (također B juniori) zauzeli šesto mjesto uz vrijeme 7:36,12. Ivan Ante Grgić zauzeo je peto mjesto u A finalu samaca za A juniore s vremenom 7:54,50. Luna Keretić, Dunja Kukić, Katarina Marija Radaković i Ines Markulak zauzele su 5. mjesto u konkurenciji četveraca na pariće A kadetkinja. Ostale Iktusove posade nisu se plasirale u A finala.

Drugi je dan regate počeo osvajanjem srebrne medalje u prvoj utrci, a drugo su mjesto osvojile Iktusove A kadetkinje Luna Keretić i Dunja Kukić. Ilija Danilović (Mladost) te Iktusovi veterani Željko Betlehem, Goran Nuskern i Karlo Suk osvojili su prvo mjesto u četvercu na pariće, a zlatnu su medalju osvojili i Iktusovi veterani u dublu- Branimir Pekić i Mario Staščik. I Iktusove B juniorke Karla Ambruš i Ozana Prisuda također su osvojile zlato u kategoriji dvojaca na pariće (2xJŽB). Aria Cvitanović (B juniorka) osvojila je drugo mjesto u kategoriji samaca (1xJŽB). U konkurenciji četveraca na pariće za A juniore braća Patrik i Anton Lončarić veslali su u kombinaciji s Patrikom Farkašem i Karlom Habudom (Croatia) i zauzeli su ukupno 3. mjesto u A finalnoj utrci. U toj su utrci pobijedili veslači Veslačkog saveza Bugarske, a drugo mjesto zauzela je posada u kojoj je bio Iktusovac Ivan Ante Grgić te veslači Trešnjevke, Glagoljaša i Mornara. Teuta Lea Stojaković (Iktus) i Marina Kaić (Medulin) osvojile su srebrnu medalju u konkurenciji dublova za A juniorke.

Ukupne rezultate prvog dana natjecanja pogledajte OVDJE, a rezultate nedjeljnih utrka OVDJE.

Fotografije: VK Jarun