FOTO: Jumbova regata

Mlade snage VK Iktus nastupile na 17. međunarodnoj Jumbovoj regati na zagrebačkom Jarunu. Mlade ekipe redovito postižu solidne rezultate na natjecanjima. Ove je godine veliki broj odličja stigao u Osijek iako se veslalo u iznimno lošim uvjetima, odnosno po nesnosnoj vrućini.

Led je u subotu probio mladi Josip Capan, kojemu je ovo bilo prvo natjecanje na nekoj regati u kategoriji B kadeta i osvojio je četvrto mjesto u svojoj skupini. Jumbova regata bila je prvo natjecanje i mladoj kadetkinji Emili Arvaj te junioru Marku Školki.

U subotnjem dijelu regate među uspješnijim Iktusovcima bio je četverac na pariće u kojem su veslale A kadetkinje Aria Cvitanović, Lea Lamza, Ozana Prisuda i Petra Sanseović koje su osvojile srebro, a bolje su bile veslačice Mladosti. Četverac na pariće mlađih juniora također je odveslao dobru utrku i osvojio treće mjesto, a veslali su Mislav Konjik, Ivan Ante Grgić, Dino Steiner i Krešimir Forjan. Ispred njih su bili veslači Croatije te pobjednici iz kombinacije Arupinum i Glagoljaš. Laki senior Dino Belić pokušao se u subotu boriti s puno težim veslačima u samcu, a osvojio je 5. mjesto u A finalu. Peti su bili i A juniori u dvojcu bez kormilara- Borna Srb i Mario Milić.  Leira Baruh Stojaković, Daria Ćaćić, Lara Vorkapić i Anđela Ćaćić bile su četvrte među četvercima mlađih juniorki, dok je njihova vršnjakinja Teuta Lea Stojaković veslala u starijoj kategoriji (A juniorki) i osvojila 2. mjesto uz vrijeme 8:25,26. Brža od Teute bila je samo Marina Kaić iz Medulina. U dvojcu bez kormilara lakih seniora Dino Belić i Mario Kujundžić bili su peti. Matej Lamza i Bruno Belić bili su 4. u utrci dublova za A juniore. Stariji kadeti- Anton Lončarić, Marko Iža, Patrik Lončarić i Leon Jug osvojili su drugo mjesto u utrci četveraca na pariće, a dvije sekundi bolji bili su veslači Trešnjevke. U posljednjoj utrci subotnjeg natjecanja nastupili su i Iktusovi veterani – Mario Stašćik, Branimir Srb, Denis Ambruš, Zdravko Šimić, Silvio Ambruš, Branimir Pekić, Željko Betlehem i Daniel Srb. Osvojili su drugo mjesto, bolji od njih su veterani kombinacije Mladost/Jarun/Trešnjevka, a nešto slabiji veslači Mornara.

U nedjelju još toplije na Jarunu, no to nije omelo Iktusovce u još jednom pohodu na medalje.

Krenule su Ozana Prisuda i Lea Lamza u dvojcu na pariće za A kadetkinje koje su pobijedile u utrci veslačice Croatije i i Trešnjevke. Patrik Lončarić za 36 stotinki izgubio je zlato- pobijedio ga je veslač Gusara Stipe Trogrlić u više nego napetoj završnici. Mlađa kadetkinja Teuta Lea Stojaković u svojoj je kategoriji uvjerljivo dobila Ivu Katarinu Maroević iz Mladosti i Laru Vorkapić iz Jaruna. Brončani četverac iz prethodnog odlično je odradio i nedjeljnu utrku dublova. A juniori Dino Steiner i Krešimir Forjan osvojili su zlato (7:07,53), dubl Trešnjevke bio je drugi sa sekundom zaostatka (Boris Cesarec, Domagoj Matijević), a treće mjesto osvojio je drugi dio osječkog četverca – Ivan Ante Grgić i Mislav Konjik s vremenom 7:10,21. U skifu za lake A juniore Bruno Belić bio je srebrni (iza Juraja Rudara iz Korane). Četverac na pariće starijih juniora iz Iktusa bio je sedmi, a veslali su Ivan Ivković, Marko Školka, Robert Juriša i Fran Lobel Vrban. U dvojcu na pariće za lake seniore kombinacija Iktus/Gusar (Dino Belić i Mario Kujundžić) bili su drugi, iza odličnih Mladostaša Dine Rupčića i Vedrana Radonića, a ispred trećeplasiranih Tzvetana Bogdanova i Petera Atanasova iz bugarskog Cherpokova. Kadetkinja Aria Cvitanović bila je treća u samcu, iza Lorene Vukić iz Mladosti i Maje Golje iz mariborskih Dravskih elektrarni. Na samom kraju natjecanja Iktus je osvojio još jedno zlato, a za to su se pobrinuli stariji kadeti Anton Lončarić i Marko Iža.

Manji dio fotografija pogledajte u galeriji, a sve potražite na Facebook stranici VK Iktus (Jumbo regata 1. dan i Jumbo regata 2. dan). Sve rezultate detaljno pratite na web stranici Veslačkoga saveza Zagreba.