FOTO Miholjska regata 2013.

Unatoč hladnoći, vjetru i kiši održana Miholjska regata- Osijek 2013., tradicionalni veslački susret kojim se obilježava završetak sezone veslanja na Dravi.

Oko 170 veslačica i veslača iz 11 klubova okupilo se danas na Dravi kako bi sudjelovali u tradicionalnoj regati kojom osječki Veslački klub Iktus slavi Svetog Mihovila- blagdan zaštitnika župe kojoj pripada. Ujedno je to jedina osječka regata kojom već godinama završava veslačka sezona u gradu na Dravi. Nastupili su klubovi iz Mohača (MVTE Mohacs), Baje (Bajai Spartacus SC), Subotice (Palić), Zrenjanina (Zrenex), Maribora (Dravske elektrarne Maribor), Vukovara (HVK Vukovar), Zagreba (Mladost, Jarun), Kaštela (HVK Marina Kaštela), Splita (HVK Gusar) i Osijeka (VK Iktus). Domaćini su, dakako, bili najbrojniji i najuspješniji s osvojene 4 zlatne, 6 srebrnih i 4 brončane medalje. Vrlo su uspješni bili i veslači iz Baje s 4 zlata, 2 srebra i 2 bronce. Vukovarci su također osvojili 4 zlata, te 3 srebra i 1 broncu. Veslačice i veslači Palića osvojili su dvije zlatne medalje, a Mariborčani 2 zlata, 1 srebro i jednu broncu. Dva zlata, tri srebra i jednu broncu osvojili su veslači HVK Marina Kaštela, a veslači iz prijateljskog kluba u Mohaču bili su jednom prvi, dvaput drugi i dvaput treći. Klub iz Zrenjanina osvojio je jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju.

Objavljujemo i zbirnu listu rezultata Miholjske regate te popis sudionika regate. Više fotografija potražite na Facebook stranici VK Iktus.

Zbog lošeg vremena, jakog vjetra i kiše otkazano je 6 od 21 utrke, uglavnom malih čamaca, jer je natjecanje počelo izvrtanjem jedne kadetkinje u samcu. Na žalost, ove godine nije nastupila nijedna posada Iktusovih seniora i seniorki (osim Mateja Srba i Stjepana Pirića) jer su ipak malobrojni, ali uporni posjetitelji očekivali vidjeti na Dravi svoje sugrađane i reprezentativce- Davida Šaina, Antu Janjića i Vjekoslava Kolobarića.

Davor Lončarić