FOTO Pet zlata Iktusu u Vukovaru

Veslačice i veslači Iktusa uspješno su se predstavili na 3. regati Veslačkog kupa Miljenka Finderlea i 10. regati Svetih Filipa i Jakova koje su održane danas u Vukovaru. Iktusovci su osvojili 5 zlatnih odličja, a natjecali su se u 11 utrka.

S obzirom na to da u Vukovaru nisu nastupili veslači poput Kolobarića, Janjića, Šaina ili Sonje Kešerac ovo je i više nego dobar rezultat za VK Iktus. U Vukovaru je nastupilo 130 različitih posada u 25 utrke. Kadetkinja Aria Cvitanović ponovno je osvojila zlatnu medalju, a briljirali su mlađi juniori Dino Steiner i Antonio Šubarić u dvojcu na pariće koji su također osvojili zlato, kao i Swen Sabolić u samcu za starije juniore (Borna Srb u toj je utrci bio peti). Odlični su bili i Domagoj Petanjak i Oliver Kandrać u dvojcu bez koji su također u Osijek donijeli zlato, kao i seniorka Maja Čavlović koja se zapravo natjecala s juniorkama jer nije imala konkurencije u Vukovaru.

Iktusovci su osvojili i nekoliko srebrnih medalja, spomenimo onu Stjepana Pirića u samcu (Dino Belić bio je treći, a Nedjeljko Rado peti u istoj disciplini za seniore), srebrni su bili i juniori u četvercu bez- Ivan Katallinić, Mario Milić, Dominik Matijević i Robert Kralik te juniorke u dvojcu na pariće Ana Zobundžija i Teuta Stojaković kao i Hrvoje Kandrać u juniorskom samcu (Mislav Konjik tu je utrku završio na 4. mjestu).

Brončane medalje osvojili su kadeti u dvojcu na pariće Marko Iža i Ivan Ante Grgić (braća Patrik i Anton Lončarić u toj su utrci bili četvrti), juniori u četvercu bez – Juraj Jenjić, Krešimir Forijan, Matej Lamza i Matko Žuro te već spomenuti Dino Belić.

Više fotografija pogledajte na Facebooku ili u galeriju u nastavku

Tekst i slike: Davor Lončarić