FOTO: Regata na Bledu

Na Bledskom je jezeru proteklog vikenda održana 61. Međunarodna veslačka regata. Regatu s vrlo dobrom konkurencijom veslačica i veslača naš veslački savez (i ne samo naš) najčešće koristi kao pregled rezultata juniorki i juniora te sastavljanje reprezentacije. Što pod oznakom Hrvatskog veslačkog saveza,  što pod zastavom Iktusa na Bledu su nastupili Teuta Lea Stojaković, Krešimir Forjan, Ivan Ante Grgić, Patrik i Anton Lončarić, Aria Cvitanović i Marko Iža.

Prvog dana 61. Međunarodne regate na Bledu Teuta Lea Stojaković osvojila srebro u konkurenciji seniorki, Aria Cvitanović srebro u konkurenciji mlađih juniorki, Krešimir Forjan u četvercu bez kormilara takoder srebro (HVS 4- JMA Forjan, Maletić, Gojanović Rakić, Garma). Patrik i Anton Lončarić osvojili 7. mjesto u 2xJMA, Marko Iža 4. u 1xJMB, a Ivan Ante Grgić 8. u 2xJMA (HVS, Grgić-Barbača).

Drugi dan u Bledu. Marko Iža i Fabio Ipsa zlatni u 2xJMB, Aria Cvitanović i Izabela Krakić 4. u 2xJWB. I Teuta Lea Stojaković drugog je dana regate osvojila četvrto mjesto u konkurenciji seniorki. Patrik i Anton Lončarić 3. u B finalu 2xJMA, Ivan Ante Grgić 5. u A finalu 4-JMA, a Krešimir Forjan u B finalu 4-JMA na 2. mjestu.