FOTO: Vojvodina open 2014. na Paliću

Veslačice i veslači osječkog Iktusa vratili su se s dvodnevne 52. Međunarodne regate “Vojvodina open” na Paliću. Pogledajte rezultate i nekoliko fotografija s tog natjecanja, koje je jedno od četiriju natjecanja obnovljenog Dunavskog kupa. Iktus je osvojio najveći broj bodova na ovoj regati što je odličan početak osječkoga kluba na Dunavskom kupu!

U subotu i nedjelju (5. i 6. srpnja 2014.) na Palićkom je jezeru održano je ukupno 36 utrka u različitim kategorijama veslača (prema pristiglim prijavama). Na subotnjem dijelu regate nastupila su 22 kluba, a u nedjelju 26 klubova iz Srbije, Mađarske, Makedonije i Hrvatske s više od 260 veslačkih posada i više od 300 veslačica i veslača. Iktus tradicionalno na Palić vodi mlađe kategorije natjecatelja.

Među Iktusovim posadama prva je nastupila posada četverca na pariće za mlađe juniorke u kojoj su bile Darija i Anđela Ćaćić, Leira Stojaković i Zlata Pinotić, a osvojile su treće mjesto. Ispred Iktusovih djevojaka bili su četverci Györa i Baje. Kadetkinja Aria Cvitanović osvojila je drugo mjesto u samcu, a bolja je od nje bila samo Milana Klepić iz Čuruga. Vukovarac Harald Brandt bio je najbolji među samcima A juniora. Dobar je bio i osječki četverac na pariće za kadete u kojem su veslali Marko Iža, Leon Jug, Lovro Rado i Dejan Jurković koji su osvojili drugo mjesto, iza odličnih mladih veslača Smedereva. U dublovima A juniora Osječani su osvojili četvrto i peto mjesto- četvrti su bili Mario Milić i Borna Srb, a peti Ivan Katalinić i Matej Lamza, dok su u toj disciplini dominirali veslači SPC Szolnoka i dvije najbolje kombinacije Galeba i Danubiusa.

Boje Iktusa i ovdje je vrhunski obranila najbolja juniorka Teuta Lea Stojaković koja je pobijedila u kategoriji samaca za A juniorke i to uz rezultat 8:07,21 što je bilo čak 23 sekunde bolje od srebrne veslačice Zrenexa Svetlane Ristin. Valja napomenuti kako je Teuta još uvijek B juniorka Iktusa, no vrlo često pobjeđuje na natjecanjima i veslačice starijih kategorija.

Napeta je bila utrka četveraca na pariće za mlađe juniore u kojoj su prve tri posade projurile kroz cilj u razmaku manjem od dvije sekunde. Najbrži su bili veslači Smedereva, treći iz Mohača, a srebro je osvojio Iktusov četverac- Mislav Konjik, Dino Steiner, Ivan Ante Grgić i Krešimir Forjan.

Zlatnu medalju osvojile su i odlične kadetkinje Ozana Prisuda i Lea Lamza u dvojcu na pariće. One su pobijedile ekipe Palića i Baje te svoju konkurenciju iz kluba- Karlu Ambruš i Petru Sanseović koje su na kraju zauzele četvrto mjesto.

Nastupali su i veterani i veteranske u skifovima, a najbolji je bio Iktusovac Željko Betlehem, dok je odmah iza njega bio Goran Nuskern koji je nastupio za zagrebačku Mladost.

I drugi dan Vojvodina opena 2014. počeo je zanimljivo- zlatnom medaljom osječkih kadetkinja u četvercu na pariće. Najbolje su bile Petra Sanseović, Ozana Prisuda, Lea Lamza i Aria Cvitanović, a iza njih su ostale posade Palića, Baje, Danubiusa i Crvene zvezde. Krešimir Forjan i Ivan Ante Grgić osvojili su treće mjesto u dublovima mlađih kadeta, iza MTE Mohacs i Grafičara.

Odlično drugo mjesto osvojili su A juniori u četvercu na pariće- Mario Milić, Matej Lamza, Borna Srb i Ivan Katalinić. Bolji su od njih bili samo veslači kombinacije Galeb-Danubius. Teuta Lea Stojaković priredila je još jedno iznenađenje- osvojila je drugo mjesto u kategoriji samaca za seniorke, a bolja je od nje bila samo srbijanska reprezentativka Ivana Filipović iz novosadskog Danubiusa.

Marko Iža bio je uvjerljivo najbolji kadet u samcu i osvojio zlato s vremenom 3:42,88.

Iktusove mlađe juniorke Leira Stojaković, Zlata Pinotić, Darija Ćaćić i Anđela Ćaćić veslale su četverac na pariće i u konkurenciji A juniorki te osvojile 4. mjesto.

Na kraju natjecanja bilo je vrlo zanimljivo gledati osječke veterane u dvojcima na pariće- Željka Betlehema, Branka Jovanovca i Denisa Ambruša. Pobijedio je Betlehem u kombinaciji s Goranom Nuskernom iz Mladosti (3:28,73), drugi je bio Jovanovac u paru sa Zoltanom Alföldijem iz Baje (3:42,48), a treće mjesto osvojio je predsjednik Iktusa Ambruš koji je veslao s još jednim osječkim veteranom Sašom Drkulcem (4:12,87).

Detaljno rezultate možete pogledati na stranici Veslačkog kluba Palić.