Grgić nakon SP u Poljskoj ide i na EP u Bjelorusiji

Tri hrvatske posade nastupile su na Svjetskom prvenstvu seniora do 23 godine koje je održano na jezeru Malta u poljskom Poznanu. Četverac bez kormilara u kojem je veslao Ivan-Ante Grgić zauzeo 13. mjesto.

Najuspješnija naša posada bile su sestre Ivana i Josipa Jurković koje su dvojcu bez kormilara zauzele treće mjesto u malom finalu odnosno deveto ukupno. Druga naša posada, četverac bez kormilara u sastavu Frane Filip Garma, Leon Mikulić, Ivan Ante Grgić te Filip Jurina zauzela je prvo mjesto u finalu C odnosno trinaesto mjesto ukupno. Laki dvojac na pariće u sastavu Dominik Šutalo i Zvonimir Soldo osvojio je peto mjesto u finalu C odnosno sedamnaesto ukupno.

Ivan-Ante Grgić vratio se u Osijek, a nakon nekoliko dana odmora krenut će se pripremati za novo veliko natjecanje- Europsko prvenstvo za seniore do 23 godine koje se održava od 1. do 3. rujna u Brestu u Bjelorusiji. No, čini se kako neće nastupiti isti četverac kao i u Poznanu nego će se Grgiću i Jurini ipak pridružiti još jedan osječki dvojac- Patrik i Anton Lončarić. Lončarići moraju odraditi svoje veliko juniorsko natjecanje – svjetsko prvenstvo, a potom planiraju uz trenera Krešimira Ižakovića te Grgića i Jurinu u Bjelorusiju na U23 Europsko prvenstvo. Podsjećamo kako su prošle godine hrvatski predstavnici bili uspješni na EP za seniore do 23 godine. Ženski četverac bez kormilara (juniorske prvakinje svijeta – Ivana i Josipa Jurković, Izabela Krakić i Bruna Milinović) osvojio je srebro dok je broncu osvojio muški (tada još juniorski) četverac u kojem je veslao Ivan-Ante Grgić, Puljanin Fabio Ipsa te Patrik i Anton Lončarić. Europsko prvenstvo za seniore do 23 godine novo je natjecanje utemeljeno tek prošle godine zbog sve većeg zanimanja veslača i njihove brojnosti u toj kategoriji (19 do 23 godine). Domaćin prvoga EP 2017. godine bio je poljski grad Kruszwica.