HVS-u nagrada “Franjo Bučar”

Novo priznanje hrvatskom veslanju stiglo je iz resornog državnog ministarstva. Među 15 laureta Državne nagrade sporta ‘Franjo Bučar’ za 2013. godinu našlo se i ime jedne iznimno uspješne sportske udruge, čiji predstavnici već godinama donose sjajna odličja s najvećih svjetskih natjecanja – Hrvatski veslački savez!

Veliko je to priznanje, ne samo novoj garnituri Saveza, na čelu s predsjednikom Zlatkom Buzinom, i prethodnicima koji su trasirali put veslačkih uspjeha, nego i svim ljudima u Hrvatskoj koji se bave ovim sportom.

Prema objavljenoj informaciji na službenoj stranici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, tri laureata Nagrade za životno djelo su: Joško Alebić, Erna Havelka Rađenović i Fredi Kramer, dok su godišnja priznanja (osim jedine sportske udruge – HVS-a!) zaslužili: Đurđica Bjedov Gabrilo, Nikša Dobud, Ivan Drviš, Josip Glasnović, Janko Goleš, Davorin Klobučar, Arno Longin, Zdravko Malić, Roko Mikelin Opara, Marijo Možnik i Sandro Sukno. Kontinuitet rezultata donio je HVS-u i ‘kontinuitet’ nagrada u ovome izboru. Prošle godine laureat Bučarove godišnje nagrade bila je posada četverca na pariće. 

 

Izvor: veslanje.hr