Iktus na Hrvatskom veslačkom kupu

Kraj još jedne uspješne sezone za hrvatsko veslanje obilježen je 3. Finalom hrvatskog veslačkog kupa koje je održano na Pagu. Natjecali su se veslači iz Kupa Miljenka Finderlea te Kupa Dalmacije, a predstavljali su ih najbolje tri posade iz svakog kupa u izabranim disciplinama i kategorijama.

Na Pag je trenerica Jasminka Kraljević-Čolić povela samo tri posade – Lunu Keretić u skifu za mlađe juniorke te četverac bez kormilara B junira i četverac na pariće kadeta. Čamcii su posuđeni zahvaljujući ljubaznosti domaćina, no veslače su pratili problemi upravo s čamcima tako da je Luna uspjela osvojiti zlatnu medalju dok su četverci završili natjecanje na 4., odnosno 6. mjestu.

Četvrti je bio četverac bez JMB u kojem su veslali Luka Peljušić, Borna Mršić, Luka Barić i Mateo Dokletal, a u četvercu na pariće kadeta Ivor Janković, Matko Tomac, Domagoj Zovko i Leo Jakšetić.

Iktus je u HVK zauzeo 12. mjesto što je i očekivano jer je nastupilo tek nekoliko posada na 3 od 6 veslanih regata. Bez obzira na poteškoće s čamcima veslači i trenerica izrazili su zadovoljstvo boravkom na Pagu i sudjelovanjem u finalnim utrkama te ljubaznošću domaćina i organizatora.

FOTO Facebook VK Iktus