Iktus na jubilarnoj, 40. regati u Mariboru

Ovog je vikenda dvadesetak veslačica i veslača Iktusa sudjelovalo na tradicionalnoj veslačkoj regati u prijateljskom gradu Mariboru. Trenerica Jasminka Kraljević-Čolić povela je na Bresterničko jezero ponajbolje kadete i juniore Iktusa koji su pokazali sve bolju uigranost i spremnost za natjecanja što je dokaz kako se s njima dobro radilo ove sezone.

Tradicionalno se na regati u Mariboru susretnu najbolje slovenske veslačke posade i ekipa iz susjednih zemalja, uvijek je sve obro organizirano i domaćini se potrude organizirati vrhunski sportski događaj. Osječani su imali i manjih poteškoća sa zdravljem tako da u brobi za medalje nisu sudjelovali Marin Kovač, Bruno Bašić, Karmen Zadro i David Jug, neki su zbog lošeg hvatanja pravca bili i diskvalificirani, no “ubrano” je sasvim dovoljno medalja kako bi se moglo ocijeniti da je odlazak u Maribor bio prilično uspješan. Jedinu, ali vrijednu zlatnu medalju osvojili su u kadetskoj konkurenciji Karlo Krstić i Ivor Janković u dublu, a u istoj su disciplini treće mjesto osvojili Matko Tomac i Domagoj Zovko. B juniorke Marta Kovač i Emilija Arvaj odlično su zaveslale i osvojile srebro u dvojcu na pariće, a srebrna je bila i Luna Keretić u skifu za juniorke do 16 godina. Još jedno srebro u Osijeku su iz Maribora donijele mlađe juniorke u četvercu na pariće Luna Karetić, Ines Markulak, Marta Kovač i Emilija Arvaj. Najviše je ipak bilo brončanih medalja (5). Dunja Primožić bila je treća u skifu kadetkinja, Luka Jović i Frano Škojo također su osvojili bronce u samcima za juniore, dok su u dublu bili četvrti. Brončane medalje osvojili su i mlađi juniori Luka Peljušić i Luka Barić u dvojcu bez kormilara dok su u istoj disciplini Borna Mršić i Mateo Dokletal bili četvrti.

Trenerica Kraljević-Čolić najavila je kako će deseak najboljih mladih Iktusovaca 21. rujna nastupiti na posljednjoj ovogodišnjoj regati Hrvatskoga veslačkog kupa koja se održava na otoku Pagu.

Dakako, među posljednjim ovogodišnjm regatama je i ona naša, osječka Miholjska regata, koja će biti održana 30. rujna i na kojoj bi trebali nastupiti svi Iktusovi veslači i veslačice te redoviti gosti iz Zagreba, Vukovara, Splita, Srbije, Slovenije i Mađarske s uobičajenom brojkom od više od 150 veslačica i veslača.

Facebook Galerija VK Iktus