Iktusovci u Szolnoku

U mađarskom gradu Szolnoku na Tisi ovog se vikenda održava jubilarna, 20. međunarodna veslačka regata na kojoj nastupaju najbolji mađarski veslački klubovi, a otvorena je i za nastup veslačica i veslača iz susjednih zemalja. Veslački klub Iktus poslao je svojih nekoliko posada na to natjecanje.

Posade vodi trenerica Jasminka Čolić Kraljević, a natjecanje se održava danas i sutra (6. i 7. listopada). U današnjem je programu  26, a u sutrašnjem 25 utrka na 1000 te na 500 metara (mlađi uzrasti). Iktus će predstavljati Luka Jović, Marin Kovač, Luna Keretić, Ines Markulak, David Jug, Ivor Janković, Luka Peljušić, Luka Barić i Borna Mršić. Prvog dana regate nastupit će Marin Kovač i Luka Jović u dvojcu na pariće za lake seniore, te Luka Peljušić i Luka Barić u dvojcu bez kormilara za mlađe juniore. Ines Markulak i Luna Keretić veslat će skifove u konkurenciji juniorki. Nakon toga u dublovima nastupaju Luka Jović i Luka Peljušić u katrgoriji mlađih juniora, David Jug i Ivor Janković kao kadeti do 14 godina te Marin Kovač i Luka Jović među juniorima. Sve utrke veslaju se na dužini staze od 1.000 metara.

Drugog dana natjecanja, u nedjelju 7. listopada, isti će veslači nastupati u drugim disciplinama na stazi od 500 metara. Prvi će na stazu Ivor Janković u skifu za kadete do 13 godina te Marin Kovač u skifu za juniore. Luka Barić i Luka Peljušić veslat će u nedjelju u dvojcu bez kormilara za juniore, a Luka Jović u mlađejuniorskom skifu. Luna Keretić i Ines Markulak nastupit će i u samcima za juniorke, ali i zajedno u dvojcu na pariće u istoj kategoriji veslačica. Regatu u Szolnoku, kada su u pitanju Iktusovci, zaključit će nastupom u skifovima David Jug i Ivor Janković u konkurenciji kadeta do 14 godina.

Facebook VK Iktus Galerija