Iktusovci završili pripreme za Jadranu

U Zatonu nikada mirnije more u prosincu. S devetodnevnih priprema na Jadranu, kući se vratila petorka veslač(ic)a osječkog Iktusa. Prema već ustaljenoj praksi, “narančasti” su bili smješteni u Vodicama da bi, koristeći šibenski akvatorij sve do Zatona, odradili zacrtani plan rada iz ciklusa zimskih priprema za 2014. godinu.

– Bilo je fantastično! – složno će udarna Iktusova petorka (izuzevši Davida Šaina, dakako, koji je trenirao kod kuće, nap.a.) koja je najviše vremena, kako je i zamišljeno, provela “na vodi”.

– Nikad prije nismo imali tako mirno more, bonaca kakva se može poželjeti, odgovarala nam je u svakom pogledu…

Tih devet dana odradili su Sonja Kešerac, Maja Anić, Ante Janjić, Vjekoslav Kolobarić i Stjepan Pirić, od kojih u Iktusu mnogo očekuju ne samo u ’14., nego i do kraja aktualnog olimpijskog ciklusa. U samcima, djelomice i u dvojcima na pariće, sveukupno je odveslano 250 kilometara, k tomu su “narančasti” ukupno 180 km proveli vozeći bicikl, čemu treba pridodati i uobičajeno trčanje i rad u teretani. Pripreme su nastavljene u klupskom okruženju, a predah će kompletan klupski kadar imati samo na blagdane Božića i Nove godine.

Zimski kamp za osnovce

Veslački klub Iktus i ove zime, tijekom školskih praznika, organizirat će zanimljive sadržaje za učenike i učenice osječkih osnovnih škola.

– Ove godine okupljamo dječake i djevojčice rođene od 1999. do 2004. godine, a upis i pohađanje naših programa su besplatni – dojavila je Jasminka Kraljević-Čolić, voditeljica Škole veslanja “narančastih”.

Svi zainteresirani trebaju se, u ponedjeljak i utorak (23. i 24. prosinca) u 8.30 javiti u klupski dom (Perivoj kralja Tomislava) voditeljici Kraljević-Čolić. Daljnji raspored, dakako ovisno i o broju polaznika, bit će objavljen na klupskoj internetskoj stranici. Dakako, iktusovci time nastavljaju sustavni proces odabiranja i uključivanja u svoju školu možebitnih budućih veslač(ic)a.

Dragutin Kerže, Glas Slavonije- 20. prosinca 2013. godine