Iktusovi kadeti “pomeli” konkurenciju u Srbiji

Šest posada kadetkinja i kadeta Iktusa gostovalo na 23. prvenstvu Srbije na ergometrima, a čak četiri posade donijele u Osijek zlatne medalje i uvjerljivo na natjecanju pobijedili najbolje srbijanske kadete!

Iktusova trenerica Jasminka Čolić Kraljević drugi je put u Novi Sad povela kadetkinje i kadete, ovaj put šest posada kadeta i kadetkinja Iktusa, a čak četiri se vratilo sa zlatnim medaljama te jedna s broncom. Na XXIII. prvenstvu Srbije na ergometrima, kojemu je tradicionalno domaćin novosadski klub Danubius 1885. nastupilo je više od 400 natjecatelja u različitim kategorijama natjecanja, a ove je godine osim pojedinačnog natjecanja na simulatorima organizirano i natjecanje u simulaciji dublova i četveraca.

Veslački klub Iktus odlučio je poslati kadetkinje i kadete na ovo natjecanje koje je zanimljivo zbog blizine održavanja i jake konkurencije u susjednoj zemlji, a trenerica Jasminka Čolić Kraljević htjela je provjeriti koliko su bile uspješne pripreme i treninzi u zimskom dijelu sezone. Nije skrivala oduševljenje odličnim rezultatima koje su postigli njeni učenici.

Ukupno se natjecalo 11 mladih Iktusovaca, svi rođeni 2000. godine, koji pripadaju kategoriji starijih kadeta u Hrvatskoj, odnosno pionira u Srbiji, a utrkivali su se na dužini od 1.000 metara. Led je probila Aria Cvitanović koja je postigla rezultat 3:46:9, točno deset sekundi bolje od srbijanske prvakinje Ivane Pavić iz Partizana (3:56:9), dok je treća bila također mlada Osječanka Petra Sanseović (4:01:5).

Odlične su bile i Ozana Prisuda i Lea Lamza koje su nastupile u dvojcu (mjerio se prosječni rezultat obiju djevojaka) te također osvojile zlatnu medalju rezultatom 4:08:5. Prvakinje Srbije su veslačice Danubiusa Jovana Bokšić i Nataša Ilić s rezultatom 4:22:5).

Zlato u Novom Sadu osvojio je i Patrik Lončarić u kategoriji starijih kadeta (pionira) i to s vremenom 3:11:2, dok je Anastasije Popović iz Crvene zvezde bio drugi (ali je postao državni prvak Srbije jer je Patrik Lončarić, dakako, bio gost na natjecanju).

 Nakon Patrikovog “palo” je još jedno zlato- njegov mlađi brat blizanac Anton Lončarić u dublu s Markom Ižom postigao je rezultat 3:17:9 te iza sebe ostavio Patrizanov pionirski dubl Pavle Lijeskić/Nikola Jankulović koji su postigli rezultat 3:28:3.

Medalju nije osvojila samo jedna Jacina ekipa koja je putovala u Novi Sad- kadetski četverac Lovro Rado, Leon Jug, Dejan Jurković i Dominik Halilović, no i oni su osvojili odlično četvrto mjesto u iznimno oštroj konkurenciji najboljih  srbijanskih pionira.

Osječani su nadmoćnim nastupom u Novom Sadu fascinirali organizatore, suce i konkurenciju tako da je njihova trenerica posebno morala dokazivati provjerom putovnica kako se uistinu radi o djeci rođenoj 2000. godine (a jedan je dječak iz četverca rođen 2001. godine).

Više fotografija pogledajte na Facebook stranici VK Iktusa.