Iktusovi veterani odlični na Bledu

Sunce, vjetar, kiša oblaci i utrke svake tri minute – tako bi se otprilike moglo opisati netom završeno Svjetsko veslačko prvenstvo za veterane održano na Bledskom jezeru. Okupilo je više od 4.700 veslačica i veslača, a odveslano je čak 900 utrka. Iktus su predstavljali veterani Ana Sanseović, Branimir Pekić i Mario Staščik koji, naravno, u Osijek nisu došli praznih ruku.

Najboljim klubom u muškoj konkurenciji, s najviše osvojenih bodova, proglašen je moskovski klub Dinamo s više od tisuću osvojenih bodova, a u ženskoj konkurenciji najbolji je bio britanski Upper Thames Rowing Club. Natjecanje je počelo 6. rujna i završilo u nedjelju, s tim da je vikend bio namijenjen opuštenijim utrkama mješovitih ekipa kojima je cilj bio učvrstiti nekadašnja prijateljstva klubova, veslačica i veslača koji su se nekada, kao aktivni sportaši, susretali na različitim međunarodnim veslačkim smotrama. Veslalo se u 11 različitih kategoriji, najmlađi su bili veslači između 27 i 36 godina, a najstariji oni iznad 85 godina. Prepuni dojmova nakon ovog odličnog iskustva u Osijek su se vratili Sanseović, Staščik i Pekić te, kao što se i očekivalo, nakon brojnih treninga donijeli u grad na Dravi i poneku medalju.

Ana Sanseović veslala je četiri discipline – peta mjesta osvojila je u četvercima na pariće za žene i za mješovite posade, šesto mjesto u četvercu bez kormilara i brončanu medalju u drugoj utrci četveraca bez kormilara.

Mario Staščik i Branimir Pekić okitili su se trima medaljama. Osječani su bili treći u dvojcu bez kormilara, treći u kombiniranom osmercu te srebrni u četvercu s kormilarom.

Čestitamo našim veteranima.