Iktusovi veslači otputovali na Croatia Open 2015.

U Zagrebu se ovog vikenda održava međunarodna veslačka regata- Croatia Open 2015. Riječ je o jednoj od najvećih regata koje se održavaju na početku veslačke sezone i na koju dolaze brojni vrsni veslači iz svih zemalja u hrvatskom okruženju te zna nastupati i više od 1.500 veslačica i veslača. Iktus je u Zagreb poslao tridesetak veslačica i veslača, a dominiraju juniorke i juniori.

Na Jarunu će biti održan pravi festival veslanja s obzirom na to da su prijave poslali gotovo svi hrvatski klubovi s najboljim posadama te brojne veslačke ekipe i pojedinci iz Srbije, Austrije, Slovenije, Mađarske, Turske, Slovačke pa čak i daleke Estonije. Iktus je prijavio veslačice i veslače za 11 utrka koje će se veslati u subotu te osam nedjeljnih utrka, a u Zagrebu ih prate i treneri- Branimir i Branka Steiner, Krešimir Ižaković i Jasminka Čolić Kraljević. U subotu, prvoga dana Croatia Open regate u Zagrebu, utrke će otvoriti Iktusovi kadeti- Marta Rakitić i Karla Ambruš u dvojcu na pariće te Vedran Steiner i Dominik Halilović u samcima. Najbolja Iktusova juniorka Teuta Lea Stojaković i njena sestra Leira Baruh Stojaković veslat će u subotu u skifovima u konkurenciji 40 prijavljenih posada. Nastupit će i dvije Iktusove posade dvojaca na pariće u kategoriji mlađih juniora (u konkurenciji je također brojnih 35 posada). Iktus će tu predstavljati dublovi Anton i Patrik Lončarić te Leon Jug i Marko Iža. Seniorka Sonja Kešerac u subotu će veslati u samcu, kao i njeni klupski kolege seniori- David Šain, Vjekoslav Kolobarić i Mario Vekić te Dino Belić (laki samac). Na početku regate na Jarunu će zaveslati i prva kombinacija u kojoj će u dvojcu bez kormilara veslati Ante Janjić (Iktus) i Branko Begović (Jadran Zadar).

U Zagreb je otputovao i Iktusov juniorski dvojac bez kormilara koji je izborio mjesto u hrvatskoj reprezentaciji i ove godine postiže odlične rezultate- Ivan Ante Grgić i Krešimir Forjan. U subotu nastupa i juniorski dvojac na pariće u sastavu Robert Juriša i Dino Steiner, a oni će u istoj disciplini nastupiti i u nedjelju, prema prijavama i raspisu organizatora regate. Aria Cvitanović i Ozana Prisuda veslat će u dvojcu na pariće mlađih juniorki, a u toj utrci nećemo imati priliku gledati još jedan Iktusov dubl jer zbog bolesti u Zagreb nisu otputovale Petra Sanseović i Lea Lamza.  

U nedjelju slijede nove utrke koje otvaraju Iktusovi kadeti – u dvojcu na pariće nastupit će Dominik Halilović i Vedran Steiner te Karla Ambruš u skifu za kadetkinje. Slijedi još jedna utrka dvojaca na pariće za A juniore u kojoj će ponovo veslati Dino Steiner i Robert Juriša. Najveći broj posada prijavljen je za utrku samaca za mlađe juniore, čak 47 posada, a Iktusove boje branit će Patrik Lončarić, Leon Jug, Anton Lončarić i Marjan Lovković. Juniorke Teuta Lea Stojaković i Leira baruh Stojaković veslat će u nedjelju u dvojcu na pariće, a u utrci skifova za mlađe juniorke nastupit će Aria Cvitanović i Ozana Prisuda.

Kako je nedavno najavio trener Krešimir Ižaković intenzivno se pripremaju i iskušavaju neke nove seniorske veslačke kombinacije u sklopu priprema za nastup na međunarodnim natjecanjima. U nedjelju ćemo tako na Croatia openu na Jarunu moći vidjeti utrku seniorki u dvojcu na pariće u kojoj će Iktusova Sonja Kešerac veslati s kolegicom iz zagrebačke Mladosti Valentinom Plejić. Bit će također zanimljivo pogledati i utrku Iktusovog četverca na pariće u kojem će veslati Iktusovci David Šain, Vjekoslav Kolobarić i Mario Vekić te njihov kolega iz Gusara Vito Čavrlj. Ovdje valja istaknuti i još jednu kombinaciju spomenutu u subotnjem dijelu natjecanja, a riječ je o dvojcu bez kormilara u kojem veslaju Iktusov Ante Janjić i njegov kolega iz zadarskog Jadrana- Branko Begović.

SUBOTA, 11. TRAVNJA 2015.

2xKW Marta Rakitić/Karla Ambruš

1xKM Vedran Steiner, Dominik Halilović 

1xJWA Teuta Lea Stojaković, Leira Baruh Stojaković

2xJMB Patrik Lončarić/Anton Lončarić i Leon Jug/Marko Iža

1xSWA Sonja Kešerac 

2-JMA Ivan Ante Grgić, Krešimir Forjan

2-SMA Ante Janjić, Branko Begović (Jadran Zadar)

1xSMA David Šain, Vjekoslav Kolobarić, Mario Vekić

1xSML Dino Belić

2xJWB Ozana Prisuda/Aria Cvitanović, Petra Sanseović, Lea Lamza

2xJMA Dino Steiner/Robert Juriša

NEDJELJA, 12. TRAVNJA 2015.

2xKM Vedran Steiner/Dominik Halilović

1xKW Karla Ambruš

2xJMA Robert Juriša/Dino Steiner

1xJMB Patrik Lončarić, Anton Lončarić, Marjan Lovković, Leon Jug 

2xSWA Sonja Kešerac/Valentina Plejić (Mladost)

1xJWB Aria Cvitanović, Ozana Prisuda, Petra Sanseović

4xSMA David Šain, Vjekoslav Kolobarić, Vito Čavrlj (Gusar), Mario Vekić

2xJWA Leira Baruh Stojaković/Teuta Lea Stojaković